Strona 4 z 30 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 294

Wątek: 40d

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez scooter Zobacz posta
    szkoda czasu na czekanie ... jak nie do zbierasz do 5d to bierz 30d dużo nie stracisz, najwyżej zamiast 10 Mpix będziesz miał 8 i brak odkurzacza w puszce, nic więcej pewnie i tak się nie pojawi !!
    Wydaje mi się (choć w sumie się nie znam), że 40D to będzie zupełnie nowa puszka, a nie tylko face-lift jak 20D/30D. Dlaczego tak sądzę? Na pewno będzie większa matryca, bo tego wymaga marketing. Z drugiej strony przy większej matrycy istnieje obawa, że obecny hardware (DIGIC?) nie pociągnie już "szybkostrzelności" charakterystycznej dla puszek tej serii. Zresztą w nowym modelu powinna ona też być nieco większa.
    Co o tym sądzicie?

Bywalec Awatar PROF
    Miasto
    Rybnik

Domyślnie

zakladajac fakt ze 30D wyszlo przed 400D ktory ma matryce 10MP, moge stwierdzic ze CANON w lustrzankach amatorkisch podniosl pulap minimalnego rozmiaru matrrycy do 10MP wlasnie i uwzgledniajac juz jakby nie bylo roczna karencje modelu 30D gdybac mozna (bo tylko tyle na te chwile sie da zrobic) ze 30D bedzie mial minimum te 10MP, nie nioe jestem tez optymistycznie nastawiony do matrycy conajmniej 12MP w tym przyszlym modelu skoro nie dali jej w modelu 1d MK III (a przeciez mogli).

Sadze ze dla ten punkt jest istotny wylacznie dla marketingu canona

dla inzynierow wazniejsze jest zachowanie dystansu do poprzedniech modeli oraz modeli z wyzszej polki.

Skoro wiec standartem dla klasy trzycyfrowej jest 10MP i szumy na przywoitym poziomie, AF wziety prosto z 30D, to nastepca 30D powienien odziedziczyc precyzyjniejszy AF z modelu premium w tym przypadku z 5D (9 punktow AF + 6 niewidocznych wspomagajacych), moge tak sadzic poniewaz optymisci twierdza ze model 5D tez w pod koniec roku ma sie doczekac nastepcy.

Sam z niecierpliowscia czekam na nastepce 30D ale moge sie mocno rozczarowac poniewaz na miejscu CANONA na chwile obecna wypuscil bym nastepce 5D czyli moze jakies 3D, by w linii semipro moc zmianic walsnie np AF.

Co do śmieciarki to mozna miec spora pewnosc ze takowa bedzie teraz juz w kazdym nowym modelu, markering na inna ewentualnosc nie pozwoli, (jest w amatorskiej i profi wiec czemu by nie w semipro ?)

Pozostaje tylk oczekac zacierac rece a w miedzy czasie kupowac co innego np przystajaca do nowego body optyke ja tek wlasnie robie (jeszcze moze w tym miesiacu kupie jasniutkiego 24-70 z czerwonym paskiem a jak i szczescie dopisze to na ratki wezme 70-200 L IS f2.8) to mi pozwoli na pewna chwile zapomniec o tym ze nie mam jeszcze puszki semipro (bo jakos na 5D czy jego nastepce nie bedzie mnie raczej stac, zakladajac fakt ze poki co specjalnie na tym to jeszcze nie zarabiam)

30D, EF 24-70 f2.8 L USM, 70-200 f2.8 L IS USM, EF 100 f/2.8 Macro USM
    Moje PlFoto , Digart , Obiektywni , OnePhoto

Uzależniony
    Miasto
    Koszalin i okolice

Domyślnie

a ja się będę upierał że następca 5d dopiero najwcześniej w przyszłym roku ....

martini
    Guest

Domyślnie

imo canon chyba sam nie wie co doda do 40d

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez scooter Zobacz posta
    a ja się będę upierał że następca 5d dopiero najwcześniej w przyszłym roku ....
    Też mi się zdaje, że pośpiechu tu nie będzie. Raczej szybciej dadzą kolejną nową jedynkę.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Mac
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

Po co ma się pojawiać 40D, skoro na świecie najlepiej sprzedaje się 350D/400D. Obserwowałem to zjawisko na naszym ostatnim spotkaniu firmowym, jeśli chodziło o dSLRy przewagę miały 350D, jakieś 70% wszystkich dSLR'ów potem 20/30D i jakieś dwa zbłąkane Nikony D80/200. To wszystko, przy czym 350/400 oczywiście z kitem. Ponieważ spotkanie odbywało się w Portugalii to powiem Wam, że tam 350D/400D kosztują zdecydowanie więcej niż w Polsce.
    Czy będzie 40D albo 50D nie wiem, po ostatniej premierze Canona należy mieć pewne wątpliwości.
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
    Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.

Coś już napisał

Domyślnie

Optymalna ilość megapikseli dla matrycy APS-C to około 8 milionów - wtedy zjawisko dyfrakcji nie jest tak dokuczające.Dlatego sądze ,że następca 30d bedzie mial fizycznie wieksza matryce i prawdopodobnie 12 mln pikseli.

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez storczyk Zobacz posta
    Optymalna ilość megapikseli dla matrycy APS-C to około 8 milionów - wtedy zjawisko dyfrakcji nie jest tak dokuczające.Dlatego sądze ,że następca 30d bedzie mial fizycznie wieksza matryce i prawdopodobnie 12 mln pikseli.
    Tak, tak, a szkiełka EF-S do kosza

Pełne uzależnienie Awatar Mac
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Ile masz tych EF-S'owych szkiełek? Raptem 5 o ile się nie mylę, reszta to standardowe EF.
    Nie wykluczone, że nowe body jednak będzie miało większą matrycę jak 1D MK III ale to tylko spekulacja.
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
    Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Co do tego nie mam żadnych wątpliwości. Pytanie tylko który z następców 400D będzie już mieć FF?

Strona 4 z 30 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów