Strona 21 z 30 PierwszyPierwszy ... 111920212223 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 294

Wątek: 40d

Coś już napisał

Domyślnie

Czyli wszyscy czekamy na krok Canona, chyba i ja poczekam
    Powinno być konkretne uderzenie ze stony C bo D3 to udana konstrukcja.
    5D jest jak na sprzęt Canona bardzo długo na rynku więc konstruktorzy mieli kupę czasu na przygotowanie odsieczy
    pozdrawiam

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AndrzejJK Zobacz posta
    (.....) W tym wątku chcę się dowiedzięc czy zwyczjanie nowy Canon 40D nie jest bardziej zawodny "niż to ustwawa przwiduje" i już.(....)
    No to tego się tutaj nie dowiesz. Najlepiej zapytać w serwisie Canona. Pytanie czy będą chcieli się tą wiedzą podzielić .

Cytat Zamieszczone przez AndrzejJK Zobacz posta
    (.....)I nie ukrywam, że pieniądze -suma jaką przeznczę na aparat - są dla mnie istotne inaczaj pewnie bez zbędnych dyskucji kupiłbym D300.
    Pozdrawiam
    No to ja bym się nie męczył tylko dozbierał na to D300.

Cytat Zamieszczone przez C80 Zobacz posta
    Nikon D3 ma ISO 25600, Canon na pewno na to odpowie.
    A po co komu taka sraczka ? Jak potrzebujesz czegoś takiego to niedoświetlasz i masz to samo 8).
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Ernest_DLRS
    Miasto
    Toronto, Kanada

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez STYX Zobacz posta
    No i kupuj 40D bo to kawał porządnego aparatu jest, podobnie jak D300 jako obiektywny nikoniarz Ci radzę -użytkownik D300. Kieszeń boli to bierzesz 40D, masz więcej keszu bierz D300. Z tych body uzyskasz porównywalne obrazki.
    Troszeczke nie rozumiem - skoro obie puszki dają porównywalne obrazki, po co pchać się w droższy system?
    FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
    APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Uzależniony Awatar C80
    Miasto
    ZS

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez C80 Zobacz posta
    Nikon D3 ma ISO 25600, Canon na pewno na to odpowie.
    Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    A po co komu taka sraczka ? Jak potrzebujesz czegoś takiego to niedoświetlasz i masz to samo 8).
    Ha, czy to jest używalne to inna kwestia. Ale wkrótce jakość przy wysokich iso powinna się poprawiać. Na razie producenci będą szpanować wysokim ISO, tak jak w kompaktach szpanowali wielkimi zoomami (oczywiście cyfrowymi). Potem pójdą jednak w jakość.

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ernest_DLRS Zobacz posta
    Troszeczke nie rozumiem - skoro obie puszki dają porównywalne obrazki, po co pchać się w droższy system?
    Dla guzikologi, dla jakości wykonania, dla tradycji, dla wizjera, dla koloru paska dla kształtu i czego tam sobie człowiek nie wymyśli, że to czy tamto jest dla niego lepsze.
    pozdrawiam

bio3y
    Guest

Domyślnie

a ja mam do użytkowników 40d trochę lamerskie pytanie jako że dni dzielą mnie przed zakupem tej puszki. Bawiłem się nią ostatnio w fotojokerze i zniesmaczył mnie trochę obracający się przycisk ok razem z tarczą obrotową menu... czy to normalne ? wam też się on obraca w trakcie "przewijania" menu ?? wiem że to tylko detal ale jestem przewrażliwiony na tym punkcie. z góry dzięki za odpowiedź
    Ostatnio edytowane przez bio3y ; 13-05-2008 o 13:30

darkon
    Guest

Domyślnie

Nie zwracałem na to nigdy uwagi, nawet gdyby to nie ma wpływu na robione zdjęcia.

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bio3y Zobacz posta
    wiem że to tylko detal ale jestem przewrażliwiony na tym punkcie. z góry dzięki za odpowiedź
    Obraca sie.
    Czy to naprawde powod do "zniesmaczenia"?

Dopiero zaczyna

Domyślnie

jeśli się obraca to tak miało być

np. we wszystkich Nikonach kręci się przycisk spustu

ps. nie wiem czasem czy specjalnie nie jest to robione aby przy zmianie kąta palca i manewrowaniu nie było ślizgo-suwu po powierzchni tylko piękny obrót

Coś już napisał

Domyślnie

To i ja dorzucę lamerskie pytanie do użytkowników 40 czy pracując na manualu można sterować warością przesłony kółkiem na korpusie przy spuście migawki, a czasem migawki tym dużym funkcyjnym kołem z tyłu body bez żadnego przełącznia czy używania dodatkowych przycisków.
    pozdrawiam

Strona 21 z 30 PierwszyPierwszy ... 111920212223 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów