Pokaż wyniki od 1 do 10 z 294

Wątek: 40d

Mieszany widok

Początki nałogu
    Miasto
    Otwock

Domyślnie

JiNN, dokładnie o to mi chodziło, czyli automatyczny tryb wyboru punktów AF, wtedy gdy wszystkie się świecą i po wciśnięciu spustu do połowy zapalają się tylko te które... no właśnie które co? Bo już się pogubiłem :-) Wg mnie to były by te, które spoczęły na ostrych krawędziach przy pełnej dziurze, ale może też być tak jak to sugeruje Kubak82.

Pozdrawiam...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kmleon Zobacz posta
    JiNN, dokładnie o to mi chodziło, czyli automatyczny tryb wyboru punktów AF, wtedy gdy wszystkie się świecą i po wciśnięciu spustu do połowy zapalają się tylko te które... no właśnie które co?
    sory, takie sa skutki pisania na szybko kilku rzeczy na raz ;-)

nie zaglebialem sie w zagadnienia czysto techniczne dzialania AF, bazuje bardziej na swoich doswiadczeniach.. nie uzywalem tez prawie nigdy trybu z wlaczonymi wszystkimi punktami af.. ale co mi przychodzi do glowy to to, ze zapewne z np. 9 pkt automat "wybiera" te, gdzie system wyłapał najwiekszy kontrast i ktorych wskazania sa najbardziej pewne.. oczywiscie w zakresie GO.. tyle domyslow - przyznam sie, ze az tak dociekliwy co do funkcjonowania af w opcji "auto" nie bylem :-)
    Ostatnio edytowane przez Kubak82 ; 24-04-2008 o 20:11

Początki nałogu
    Miasto
    Otwock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubak82 Zobacz posta
    nie uzywalem tez prawie nigdy trybu z wlaczonymi wszystkimi punktami af..
    hehe, ja również nie używałem... no, może raz mi się zdarzyło sprawdzić co dostanę po wciśnięciu spustu do połowy. Ale od razu to wyłączyłem, bo efekt był mizerny... Przeszkadza mi trochę ten tryb, jak trzymam aparat za grip'a - do pionowych ujęć. Wtedy szybciej mi zmieniać pkt AF kółkiem i czasem zdarza mi się włączyć wszystkie pkt, co mnie denerwuje i wydłuża mi czas wyboru odpowiedniego punktu AF. Joystick'iem jest o wiele łatwiej i szybciej...
    Ale to taka pierdoła w sumie, o której nawet nie warto pisać...

Uprawnienia umieszczania postów