albo wezyka spostowego za 100zl. to nie jest jakas wielka kwota, dla tych, ktorym 10 sekund przeszkadza.Zamieszczone przez marcin001
(bebop,loki2) - wyciąłem. Na temat proszę.
100zl z nedzny wezyk? Toz to rozboj w bialy dzien!Zamieszczone przez akustyk
Rozbojem, to dopiero jest to, ze wersja N3 jest od wersji E3 okolo dwa razy drozsza (albo i wiecej). A roznia sie tylko rodzajem wtyczki...Zamieszczone przez marcin001
Bo masz szczescie miec aparat z logicznym gniazdem wezyka.Zamieszczone przez Tomasz Golinski
Niestety przy niektorych korpusach, canon dal czadu i wsadzil jakies dziwne cos.
Hmm... no tak.Zamieszczone przez Tomasz Golinski
Co nie przeszkadza, zebym ponarzekal przy okazji na zlacze w mojej puszcze
Inna sprawa, ze nie kazdy ma zdolnosci manualne i/lub stara joysticki lub po prostu woli gotowe rozwiazania. I tu juz ceny powalaja.
1. nie mam zdolnosci manualnych niestety, ale to latwe jest
2. koncowke do 10d/20d tez mozna jakos zrobic, ktos kiedys rzucil link. tyle ze to jest trudniejsze.
Jezeli przylutowanie takiej wtyczki jest dla Ciebie latwe, to masz zdolnosci - wszystkie moje kable audio w ten sposob przygotowane dzialaja tak, ze nie wiem czy chcialbym uzyc wezyka mojej produkcji.Zamieszczone przez Tomasz Golinski
Natomiast, jedno jest pewne - latwosc przygotowania wezyka, ma sie nijak do faktu, ze ceny sa bandyckie.
Niemniej jednak, takie sa prawa rynku - za pewne ludzie tyle placa, skoro canon tyle rzada.
A naszym prawem jest narzekanie i uzywanie tanszych zamiennikow![]()