Tomasz Goliński - no tak ,masz rację. - tym razem przesoliłem.
--po prostu przepraszam
---co do 350-tki. -- fakt ,że im dłużej go mam tym bardziej skomplikowane uczucia się pojawiają.
--po paru dniach przyszło otrzeżwienie.-- i trochę 'pretensji' - przede wszystkim ERGONOMIA. -uff.- do tego trzeba się przemóc. - chyba mam to już za sobą...(prawie)
--po drugie.--- teraz rozumiem dlaczego jakaś amerykanka napisałana Forum dpreview.com : 'że wychodzą oszczędności przy produkcji i niska cena- bo lustro było ZANIECZYSZCZONE..' - myślę że to nie tak.- ten plastik po prostu S I E J E .- nie potrafię tego wytłumaczyc ale w pierwszych paru dniach zauważyłem pojawiający sie biały osad w miejscach gdzie dotykamy cześciej obudowy ! - to zmiejsza sie z czasem..- ale jest cholernie denerwujące...- myślę że to dotyczy w jakiś tam sposób także wnętrza apartu. - co oni wymyślili ze strukturą tego plastiku..? - niektórzy zachwycają się antypoślizgowymi właściwościami tego materiału..- ale mnie to tylko wkurza.
---pierwsze zdjęcia,niestety zwykłym EF 50 -1,8,, jednak r e w e la c j a. - lepiej od mojej 'starej' 300-tki. - poniewaz z zasady fotografuję tylko stałkami,wiec trudno mi ocenić inne sytuacje. (od poniedziałku będę fotografował EF 24 - 2,8 i na Flektagonie 20 2,8 - i to narazie wszystko - muszę jeszcze jakiś czas bazować na tych dość tandetnych szkłach- więc moje amatorskie testowanie pewnie nic nie wniesie do dyskusji... 8)
pozdrawiam- i jeszcze raz przepraszam.
.(w koncu jest Wielki Czwartek 8)
ps.aha! - o 'dzwonieniu' kółeczek mocowań lampy(wewnątrz) już nawet nie wspominam..![]()