Strona 30 z 30 PierwszyPierwszy ... 20282930
Pokaż wyniki od 291 do 299 z 299

Wątek: 20D czy 350D ?

Uzależniony Awatar jac+

Domyślnie

Sprawdzane na 50/1.8 II i Tokinie ATX-Pro SV 28-70. Porównywałem puszki EOS 5 (no to może trochę inna bajka) i cyfraki 10D i właśnie 350D. Tu chyba chodzi po prostu o różnice w algorytmach aparatów odpowiedzialnych za uśrednianie barw. 10D ma przejścia tonalne przyjemniejsze dla oka (subiektywnie).
    Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jac+ Zobacz posta
    (...) Moim skromnym zdaniem 350D jest obraza dla klienta. Zero plastyki obrazu (nawet jak na cyfrówkę), za to full plastic dokoła. (...)
    (...) Tu chyba chodzi po prostu o różnice w algorytmach aparatów odpowiedzialnych za uśrednianie barw. 10D ma przejścia tonalne przyjemniejsze dla oka (subiektywnie).
    Yyyy... to znaczy mówimy o czym, bo już się zgubiłem ?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar jac+

Domyślnie

Cały czas o plastyce obrazu i o przejściach tonalnych. Naświetliłem nieco?
    Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cały czas o plastyce obrazu i o przejściach tonalnych. Naświetliłem nieco?
    Nie no było o plastyce, a nie o przejsciach tonalnych. Teraz "wykręcasz kota ogonem".

Napisałeś:
    Cytat Zamieszczone przez jac+
    (...) Moim skromnym zdaniem 350D jest obraza dla klienta. Zero plastyki obrazu (nawet jak na cyfrówkę), za to full plastic dokoła. (...)
    Dlatego zapytałem (zresztą nie tylko ja) jak doszedłeś do takiego wniosku? Na podstawie jakich porównań z jakimi innymi body, szkłami?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar jac+

Domyślnie

Co do porównywanego sprzętu to spójrz na jeden z moich postów powyżej. Czy Twoim zdaniem przejścia tonalne nie mają wpływu na plastykę zdjęcia? Zarzut "wykręcania kota ogonem" jest mocno przesadzony. Do sprawdzenia jakości zdjęć wykonywanych 350D zachęcił mnie artykuł jaki swego czasu pojawił się w Foto Kurierze (porównanie 350D zdaje się z olympusem E300). Pokazane tam były fotki zachodzącego słońca wykonane 350D, które naprawdę nie zachęcały do zakupu tej puszki. Jako, że nie bardzo wierzę we wszelkie gazetowe testy, postanowiłem podobne fotki zrobić samemu. Okazało się że fotki zrobione 10D i 350D naprawdę się różnią (przynajmniej w tych warunkach). Te z 350D są jakby bardziej wysycone, ale jednocześnie przejścia z różnych odcieni pomarańczu i żółci w czerwienie nie są tak płynne jak w 10D. Drogi Kolekcjonerze, napiszmy wreszcie coś konstruktywnego, a nie przepychajmy się na cytaty. Każdy z nas ma swój staż w fotografii (chociaż ja na forum rzadko się udzielam), więc naprawdę moglibyśmy podyskutować, a przy okazji czegoś nowego dowiedzieć. PEACE!

Wracając do tematu tego postu: oczywiście, że 20D

Początki nałogu
    Miasto
    Wars i Sawa

Domyślnie

Sprawdzane na 50/1.8 II i Tokinie ATX-Pro SV 28-70. Porównywałem puszki EOS 5 (no to może trochę inna bajka) i cyfraki 10D i właśnie 350D. Tu chyba chodzi po prostu o różnice w algorytmach aparatów odpowiedzialnych za uśrednianie barw. 10D ma przejścia tonalne przyjemniejsze dla oka (subiektywnie).
    :-))))))))))))))))))))))))
    powiedz jeszcze ile kosztuje 10D

Uzależniony Awatar jac+

Domyślnie

10D to dziś groszowa sprawa. Looknij na allegro, da Ci to ogólny obraz. Jeśli chodzi o to body problemem nie jest jego cena, a namierzenie egzemplarza w idealnym stanie.

Domyślnie

To dla tych, którzy dalej mają problemy natury ( co wybrać).

http://www.whichlens.com/index.php?b...more=1&c=1&tb=

Domyślnie

I jeszcze coś !:-)
    Camera Obscura

Strona 30 z 30 PierwszyPierwszy ... 20282930

Uprawnienia umieszczania postów