Heh, Vitez, byłeś szybszy Ja najpierw próbowałem poszukac jakiegoś edytora ułatwiającego tłumaczenie - i w sumie doszedłem tylko do połowy tekstu Zatem tylko kilka uwag:

Cytat Zamieszczone przez Vitez
- matryca, mimo ze nieco inna w 350D to jednak bardzo podobna wymiarami, iloscia pikseli i konstrukcja (microlenses zmniejszajace szumy)
- matryca w 20D jest ociupinke wieksza i ma odrobinke wiecej pikseli niz 350D (znowu nie rozumiem czemu Bob umiescil to wczesniej - w cechach takich samych tym razem
Może to można wyjaśnić tak: W takim 10D plik RAW ma rozdzielczość nieco wiekszą niż JPEG. I nawet większą niż domyślny plik przekonwertowany z RAW - dokładnie jest to 3152x2068 W szczególności np. z lewej strony z niewiadomych powodów jest zostawiony pasek szerokości kilkudziesiąciu pikseli nie używany wcale - lub może zarezerwowany na jakąś kalibrację czy coś... (może u kogoś innego ten pasek jest np. z prawej ). Może w 350D zrezygnowano z tego "marginesu bezpieczeństwa" i ewentualne błędy na brzegach "koryguje" się w firmware.

- 20D uzywa baterii BP 511/512 a 350D NB-2LH
(wydaje mi sie ze NB sa mniej wydajne... ale tylko wydaje... - przyp. vitez)
- 20D na jednej baterii zrobi ok 1000 zdjec (bez lampy), 350D ok 600 (klania sie tu bateria... nie wiem czemu Bob umiescil ja w dziale "roznice bez znaczenia" - przyp. Vitez)
Też nie rozumiem... Już nawet mniejsza o pojemność (grip ), ale bardzo upierdliwe jest noszenie dwóch różnych zestawów baterii/ładowarek itp. jeśli ma się jeszcze jakiś inny sprzęt. Ja już G5 kupowałem pod kątem ewentualnej przyszłej lustrzanki, żeby się zgadzały karty, baterie itp.

- 20D uzywa wężyka typu RS-80N3...
.. I TC-80N3

- pojemnosc bufora JPG w 20D to 23 JPG, w 350D 14
No właśnie z tym ostatnio mam problem.. jakoś nie udaje mi się tych 14 klatek wyciągnąć - dopiero po przejściu do niższej jakości - wtedy nawet więcej

(ilosc stref AF swiadczy glownie o precyzji i szybkosci AF - przyp. Vitez)
Nie wydaje mnie się. To po prostu świadczy o tym, że układ jest inny. Zresztą bardziej logiczny moim zdanim.

maksymalne ISO w 20D to 3200, w 350D to 1600
Czekamy na Wasiaware v.2.0 ;-)

Jesli zrobilem jakies powazne bledy w tlumaczeniu/gramatyce czy cos - krzyczec.
Ogólnie jest OK - dobra robota. Bardziej czytelnie by było, gdybyś swoje dopiski wyróżniał np. kursywą, albo na szaro (a najlepiej jedno i drugie).