Heh, Vitez, byłeś szybszyJa najpierw próbowałem poszukac jakiegoś edytora ułatwiającego tłumaczenie - i w sumie doszedłem tylko do połowy tekstu
Zatem tylko kilka uwag:
Zamieszczone przez Vitez
Może to można wyjaśnić tak: W takim 10D plik RAW ma rozdzielczość nieco wiekszą niż JPEG. I nawet większą niż domyślny plik przekonwertowany z RAW - dokładnie jest to 3152x2068Zamieszczone przez Vitez
W szczególności np. z lewej strony z niewiadomych powodów jest zostawiony pasek szerokości kilkudziesiąciu pikseli nie używany wcale - lub może zarezerwowany na jakąś kalibrację czy coś... (może u kogoś innego ten pasek jest np. z prawej
). Może w 350D zrezygnowano z tego "marginesu bezpieczeństwa" i ewentualne błędy na brzegach "koryguje" się w firmware.
Zamieszczone przez Vitez
Też nie rozumiem... Już nawet mniejsza o pojemność (gripZamieszczone przez Vitez
), ale bardzo upierdliwe jest noszenie dwóch różnych zestawów baterii/ładowarek itp. jeśli ma się jeszcze jakiś inny sprzęt. Ja już G5 kupowałem pod kątem ewentualnej przyszłej lustrzanki, żeby się zgadzały karty, baterie itp.
.. I TC-80N3Zamieszczone przez Vitez
No właśnie z tym ostatnio mam problem.. jakoś nie udaje mi się tych 14 klatek wyciągnąć - dopiero po przejściu do niższej jakości - wtedy nawet więcejZamieszczone przez Vitez
Nie wydaje mnie się. To po prostu świadczy o tym, że układ jest inny. Zresztą bardziej logiczny moim zdanim.Zamieszczone przez Vitez
Czekamy na Wasiaware v.2.0 ;-)Zamieszczone przez Vitez
Ogólnie jest OK - dobra robota. Bardziej czytelnie by było, gdybyś swoje dopiski wyróżniał np. kursywą, albo na szaro (a najlepiej jedno i drugie).Zamieszczone przez Vitez