Strona 25 z 30 PierwszyPierwszy ... 152324252627 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 241 do 250 z 299

Wątek: 20D czy 350D ?

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trampek
    ale z blizszej odleglosci i na f1.8 oko byloby poza zasiegiem skrajnego lewego\prawego oraz dwoch sasiednich punktow AF a przekadrowanie z AF lock mogloby spowodowac przestrzelenie.
    Aha... ale to jest akurat gdybanie a nie przyklad. I dodatkowo zalezy od indywidualnych technik fotografowania.
    Ja ogolem mam albo centralny punkt + przekadrowanie ale przy papierowych GO stosuje dosc czesto manualne ostrzenie gdy mam na to czas a obawiam sie ze przy przekadrowaniu nie wyjdzie mi taka GO jaka bym chcial.
    Zwiazku z umiejscowieniem punktow AF _jak dla siebie_ nadal nie widze.

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

jezeli chodzi o manualne ostrzenie to w 350d nie jest tak rozowo - mimo ze jasniejszy wizjer niz w 300d to jeszcze caly czas maly. w 20d juz jest lepiej ale w gorszych warunkach moze byc problem z jasnoscia w wizjerze. tu przyklad:
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

jezeli chodzi o manualne ostrzenie to w 350d nie jest tak rozowo - mimo ze jasniejszy wizjer niz w 300d to jeszcze caly czas maly. w 20d juz jest lepiej ale w gorszych warunkach moze byc problem z jasnoscia w wizjerze.
    Ano moze byc problem... pod warunkiem ze masz standardowa matowke. A ja sie m.in. z tego powodu (ostrzenie manualne przy malutkiej GO) wycwanilem i zmienilem matowke na superjasna, ultrahiperdeluxe z mikrorastrem, klinem i liniami podzialu od Andeego 8)

Uzależniony Awatar MARANTZ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Ja zdecydowanie używam centralnego punktu i przekadrowuję (z wyczuciem). Innych punktów prawie nie używam, wszystkich jednocześnie to tylko czasem i tylko przy samolotach.
    Vitez, skoro tak tą matówkę chwalisz to daj namiar gdzie i za ile bo skusiłeś mnie kusicielu jeden :-P
    FOTOINKWIZYTOR

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MARANTZ
    Vitez, skoro tak tą matówkę chwalisz to daj namiar gdzie i za ile bo skusiłeś mnie kusicielu jeden :-P
    Przeciez podalem - uzytkownik Andee u nas na forum.
    Ewentualnie jakby sie komus zachcialo wpisac "matówka" w wyszukiwarke to znalazlby watek autorstwa Andeego: http://canon-board.info/showthread.php?t=8969 .

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

chyba sie zgubilem : w stopce masz napisane 20d a piszesz ze zmieniles matowke w 350d?!?!?!? dobrze rozumiem. i czy jest mozliwosc kupienia takiej matowki do 20d i jak wyglada sprawa z wymiana koszty? gwarancja???
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Uzależniony Awatar MARANTZ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Vitez, sorki wielkie, ale mnie ta ksywa kompletnie nic nie mówiła. Mógł to być równie dobrze jakiś sklep foto na rogu Twojej ulicy (sorki drogi Andee). Dzięki za linka.
    FOTOINKWIZYTOR

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

chyba sie zgubilem : w stopce masz napisane 20d a piszesz ze zmieniles matowke w 350d?!?!?!?
    Napisalem dokladnie na ten temat:
    Cytat Zamieszczone przez Vitez
    (...)w 20d juz jest lepiej ale w gorszych warunkach moze byc problem z jasnoscia w wizjerze.
    Ano moze byc problem... pod warunkiem ze masz standardowa matowke. A ja sie m.in. z tego powodu (ostrzenie manualne przy malutkiej GO) wycwanilem i zmienilem matowke na superjasna, ultrahiperdeluxe z mikrorastrem, klinem i liniami podzialu od Andeego dobrze rozumiem.
    Nigdzie nie ma mowy o 350D a jest ogolnie o 20D u trampka (owszem, w lekkim porownaniu i nawiazaniu do 350D) i moim 20D.
    Po prostu cos sobie dospiewales 8) .

i czy jest mozliwosc kupienia takiej matowki do 20d i jak wyglada sprawa z wymiana koszty? gwarancja???
    Do 20D ledwie kilka osob do tej pory kupilo z tego co wiem. Pozostale pytania zadaj Andeemu.

Cytat Zamieszczone przez MARANTZ
    Vitez, sorki wielkie, ale mnie ta ksywa kompletnie nic nie mówiła. Mógł to być równie dobrze jakiś sklep foto na rogu Twojej ulicy (sorki drogi Andee)
    Przedstawie to ze swojego punktu widzenia - gdy mi jakas ksywa nic nie mowi to bawie sie tym:
    http://canon-board.info/memberlist.php?do=search

No ale ja podobno jakis dziwny jestem bo korzystam z wyszukiwarek

Uzależniony Awatar miklo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja też mam hiperwypaśną matówkę od Andeego. Trzeba się tylko przyzwyczaić do korekty naświetlania - do matrycy pomiarowej dociera więcej światła niż ze standardowej matówki i deko niedoświetla. Ale już opanowałem sztukę korekt na plus ;-) To samo tyczy się ETTL II - teraz też mi lekko niedoświetla. Ale i to koryguję :-)

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Akurat się dowiedziałem, że foty z 350D z najnowszym firmware'm są lepsze niż foty z 20D ze starym firmware'm
    Kumpel (chce kupić 350D) i widział na własne oczy - tak twierdzi
    Bueheheheheehehhehehehe *

*oczywiście, nie próbowałem go naprostować na słuszną drogę, tylko 'przytaknąłem' :grin:

Strona 25 z 30 PierwszyPierwszy ... 152324252627 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów