Strona 17 z 30 PierwszyPierwszy ... 7151617181927 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 299

Wątek: 20D czy 350D ?

Początki nałogu Awatar Scream
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Też mi się wydaje, że to będzie rozsądna decyzja. Ale z drugiej strony męczy mnie jeszcze ten Nikon D70s z kitowym szkłem, które (ponoć) sprawuje się całkiem nieźle, pomimo ,że wiązałoby się to ze zmianą systemu...

Coś już napisał Awatar karczmarz
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Scream
    Też mi się wydaje, że to będzie rozsądna decyzja. Ale z drugiej strony męczy mnie jeszcze ten Nikon D70s z kitowym szkłem, które (ponoć) sprawuje się całkiem nieźle, pomimo ,że wiązałoby się to ze zmianą systemu...
    Witaj,

Przed kilkoma dniami borykałem się z podobnym problemem; 350 d czy 20d. Wziąłem 350d do ręki i pomyślałem, co to jest? ;-) maleństwo, nie leży w ręce, itd. 20d jest bez wątpienia o wiele bardziej ergonomiczne. Jakość zdjęć z obu puszek zdaje się być porównywalna, a 350d z gripem jest do przyjęcia. No i rzecz dla mnie bardzo ważna. Za tę różnice kupiłem dodatkowy obiektyw, chociaż niezależnie od body brałem inne szkiełko i parę zabawek. Sądzę, że z powodu szybkich zmian jakie zachodzą w cyfrowych puszkach warto zaczekać na wydanie 5 tyś. na docelową puszkę. Cena za 350d zdaje się być do zaakcpetowania. Jak ktoś niedawno napisał na forum; "Ty musisz dokonać wyboru"
    udanego wyboru :-D
    j.

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez karczmarz
    Przed kilkoma dniami borykałem się z podobnym problemem; 350 d czy 20d... Sądzę, że z powodu szybkich zmian jakie zachodzą w cyfrowych puszkach warto zaczekać na wydanie 5 tyś. na docelową puszkę...
    To jest chyba sedno sprawy - czy to będzie docelowe body?
    Bo jeśli tak, to raczej 20D i potem cierpliwie zbierać na dobre szkiełko, natomiast na przeczekanie to i 300D się zupełnie dobrze nadaje. I w ręce zdecydowanie lepiej leży niż 350D :-)
    Ostatnio edytowane przez gwozdzt ; 22-11-2005 o 14:22
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt
    To jest chyba sedno sprawy - czy to będzie docelowe body?
    Nie ma czegoś takiego jak "docelowe body" Docelowy to może być zestaw szkieł

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Nie ma czegoś takiego jak "docelowe body"...
    To taki skrót myślowy :-) Powinno być:
    Czy w tej chwili masz na celu zakup cyfrowego korpusu i robienie zdjęć, czy też z premedytacją czekasz na upowszechnienie się i spadek ceny korpusów pełnoklatkowych, a tymczasem chcesz juz cieszyć się zaletami fotografii cyfrowej?
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Domyślnie

"docelowe body" - jeśli kogoś stać na to żeby wydać 3500 zł na nie-docelowe body to serdecznie gratuluję - tylko pozazdrościć zamożności.

Coś już napisał Awatar karczmarz
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal_sokolowski
    "docelowe body" - jeśli kogoś stać na to żeby wydać 3500 zł na nie-docelowe body to serdecznie gratuluję - tylko pozazdrościć zamożności.
    Witam,

Oczywiście, jest to bardzo duży wydatek. Jednak jestem świadomy, że zmiany zachodzące w świecie cyfrowych puszek są tak duże, że za 2-3 lata (optymistycznie ;-) jej użyteczność będzie bardzo ograniczona. Poza tym temat wziął się z dylematu 350d czy 20d (nie czyw ogóle)?

pozdrawiam
    j.

Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal_sokolowski
    Nie zrozumiałeś... "docelowe szkła" są naprawdę docelowe. Nie na rok, nie na dwa, nie na pięć, tylko "aż się zepsują" - znam ludzi, którzy "docelową optykę" kupili kilka lat temu i od tej pory nie wyszło praktycznie nic, co mogłoby ten punkt widzenia zmienić. A body... czy myślisz, że ktoś, kto kilka lat temu kupił D30 za ciężko uciułane pieniądze, nadal go będzie używał jako "docelowego" i nawet mu nie przyjdzie do głowy zmiana, chociażby na 350D? Co innego analogi - tu rzeczywiście już od jakiegoś czasu się niewiele zdarzyło...

Uzależniony Awatar mxdanish
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    A body... czy myślisz, że ktoś, kto kilka lat temu kupił D30 za ciężko uciułane pieniądze, nadal go będzie używał jako "docelowego" i nawet mu nie przyjdzie do głowy zmiana, chociażby na 350D?
    Uruchamia się wtedy kredycik...

A prawda jest taka, że ten kto w tym poważnie siedzi, będzie na bieżąco wymieniał sprzęt na nowszy, żeby nie być w tyle za konkurencją
    oczywiscie mówię o profi, którzy z tego żyją
    5DmII/BG-E6 + 1DmIII | EF 17-40/4 L | EF 28/1.8 | EF 50/1.4 | EF 85/1.8 | EF 70-200/2.8 L
    RS-80N3 | Speedlight 580 EX II + Sigma EF-500 DG Super | Manfrotto 055CLB + 141RC

Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mxdanish
    oczywiscie mówię o profi, którzy z tego żyją
    Z tego co wiem, nie jesteś profi, nie żyjesz z foto. Dwa proste pytania: :-)

- Czy myślisz, że za 5 lat będziesz ciągle robił zdjęcia 20D?
    - Czy myślisz, że za pięć lat będziesz ciągle robił zdjęcia 70-200/2.8IS?

Mnie się nie rozchodzi o kwestie ideologiczne, o to, że dobry fotograf weźmie D30, podepnie shackowanego kita i powali na ziemię wszystkich posiadaczy 1D bez talentu ;-) Chodzi mi tylko o to, jak to jest w praktyce...

Strona 17 z 30 PierwszyPierwszy ... 7151617181927 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów