Pokaż wyniki od 1 do 10 z 299

Wątek: 20D czy 350D ?

Mieszany widok

Uzależniony Awatar Routlaw
    Miasto
    Brwinów k. Warszawy

Domyślnie

Tak z ciekawości zapytam... Co trzeba zrobić by odliczyć sobie VAT i podatek dochodowy?
    14, 24, 50, 85, 135, 70-200

BLOG

fires
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Routlaw
    Tak z ciekawości zapytam... Co trzeba zrobić by odliczyć sobie VAT i podatek dochodowy?
    Trzeba mieć DG i brać na firmę. Dochodowy oczywiscie w formie amortyzacji. VAT jednorazowo

Miasto
    Brwinów k. Warszawy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fires
    Trzeba mieć DG i brać na firmę. Dochodowy oczywiscie w formie amortyzacji. VAT jednorazowo
    Na jaką działalnosc gospodarczą można aparat kupić? Nie licząć usług fotograficznych... Mój padre ma firme budującą kominki.. Skarbówka się nie czepi że kupił aparat za tyle kasy?

BLOG

fires
    Guest

Domyślnie

Na jaką działalnosc gospodarczą można aparat kupić? Nie licząć usług fotograficznych... Mój padre ma firme budującą kominki.. Skarbówka się nie czepi że kupił aparat za tyle kasy?
    Troche OFFtopicznie się zrobiło, ale... teoretycznie kazdy wydatek służacy osiaganiu dochodu mozna wrzucic koszty. Czy US się czepi - nie wiem, bo nie jestem z US. Natomiast dobrze byłoby w jakiś sposób taki zakup uzasadnić. Twoim przypadku... nie wiem... moze dokumentowanie wykonanych kominków u klienta? Dla celów reklamowych - dośc naciagane, ale to ewentulanie Ty (ojciec) ponosisz ryzyko ich interpretacji.
    Tu Ci niestety nie doradze... sam chyba nie zaryzykowałbym takiego ruchu.

Miasto
    Brwinów k. Warszawy

Domyślnie

Troche OFFtopicznie się zrobiło, ale... teoretycznie kazdy wydatek służacy osiaganiu dochodu mozna wrzucic koszty. Czy US się czepi - nie wiem, bo nie jestem z US. Natomiast dobrze byłoby w jakiś sposób taki zakup uzasadnić. Twoim przypadku... nie wiem... moze dokumentowanie wykonanych kominków u klienta? Dla celów reklamowych - dośc naciagane, ale to ewentulanie Ty (ojciec) ponosisz ryzyko ich interpretacji.
    No własnie, chyba pojechałbym do Berlina

BLOG

Początki nałogu Awatar kane
    Miasto
    Tychy/Poland

Domyślnie

Szwagier juz bardzo dawno zakupil aparat na firme,
    a zajmuje sie produkcja czesci do modeli RC (chyba )
    Kupil Minolte A1 a to po wyjscu drogo bylo

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Na jaką działalnosc gospodarczą można aparat kupić? Nie licząć usług fotograficznych... Mój padre ma firme budującą kominki... Skarbówka się nie czepi że kupił aparat za tyle kasy?

Dokumentacja wykonywanej pracy, fotografia reklamowa - do folderow itp - wlasnych wyrobow. Wizja lokalna z obfoceniem przyszlego miejsca budowania kominka.
    Ale najbardziej fotografia reklamowa wlasnych wyrobow - zwiekszasz dochod firmy poprzez zmniejszenie kosztow, przejmujac na siebie robienie tego typu fotografii a nie na zlecenie agencjom reklamowym.

Miasto
    Brwinów k. Warszawy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Dokumentacja wykonywanej pracy, fotografia reklamowa - do folderow itp - wlasnych wyrobow. Wizja lokalna z obfoceniem przyszlego miejsca budowania kominka. Ale najbardziej fotografia reklamowa wlasnych wyrobow - zwiekszasz dochod firmy poprzez zmniejszenie kosztow, przejmujac na siebie robienie tego typu fotografii a nie na zlecenie agencjom reklamowym.
    Dzięki Vitez, dobre uzasadnienie, pogadam z padre, tylko najpierw musze uzbierać kaskę i znaleźć kupca na 300D z dodatkami..

BLOG

Uprawnienia umieszczania postów