Strona 21 z 30 PierwszyPierwszy ... 111920212223 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 299

Wątek: 20D czy 350D ?

Bywalec Awatar kwiatas
    Miasto
    Gdansk

Domyślnie

Zastanawia mnie tylko jedno? Po co placic za sprzet w Polsce 4900 zl jak moza to samo body kupic w Berlinie za 1129 Euro minus 150 E cash back czyli szybko liczac 979 euro razy 3,88 zl co daje 3798 zl. Jedyne co przemawia to moze gwrancja ale podobno jest juz w polsce akceptowana. A czytajac w innym watku to i tak "oplaca" sie serwisowac aparatw serwisie w Niemczech.

fires
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kwiatas
    Zastanawia mnie tylko jedno?
    Bo niektórym pasuje porzadna fakturka. I np.
    4900 - VAT = ok. 4000
    4000 - 19% (minimum) podatku doch. = 3250 zł

Uzależniony Awatar Routlaw
    Miasto
    Brwinów k. Warszawy

Domyślnie

Tak z ciekawości zapytam... Co trzeba zrobić by odliczyć sobie VAT i podatek dochodowy?
    14, 24, 50, 85, 135, 70-200

BLOG

fires
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Routlaw
    Tak z ciekawości zapytam... Co trzeba zrobić by odliczyć sobie VAT i podatek dochodowy?
    Trzeba mieć DG i brać na firmę. Dochodowy oczywiscie w formie amortyzacji. VAT jednorazowo

Miasto
    Brwinów k. Warszawy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fires
    Trzeba mieć DG i brać na firmę. Dochodowy oczywiscie w formie amortyzacji. VAT jednorazowo
    Na jaką działalnosc gospodarczą można aparat kupić? Nie licząć usług fotograficznych... Mój padre ma firme budującą kominki.. Skarbówka się nie czepi że kupił aparat za tyle kasy?

BLOG

fires
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Routlaw
    Na jaką działalnosc gospodarczą można aparat kupić? Nie licząć usług fotograficznych... Mój padre ma firme budującą kominki.. Skarbówka się nie czepi że kupił aparat za tyle kasy?
    Troche OFFtopicznie się zrobiło, ale... teoretycznie kazdy wydatek służacy osiaganiu dochodu mozna wrzucic koszty. Czy US się czepi - nie wiem, bo nie jestem z US. Natomiast dobrze byłoby w jakiś sposób taki zakup uzasadnić. Twoim przypadku... nie wiem... moze dokumentowanie wykonanych kominków u klienta? Dla celów reklamowych - dośc naciagane, ale to ewentulanie Ty (ojciec) ponosisz ryzyko ich interpretacji.
    Tu Ci niestety nie doradze... sam chyba nie zaryzykowałbym takiego ruchu.

Miasto
    Brwinów k. Warszawy

Domyślnie

Troche OFFtopicznie się zrobiło, ale... teoretycznie kazdy wydatek służacy osiaganiu dochodu mozna wrzucic koszty. Czy US się czepi - nie wiem, bo nie jestem z US. Natomiast dobrze byłoby w jakiś sposób taki zakup uzasadnić. Twoim przypadku... nie wiem... moze dokumentowanie wykonanych kominków u klienta? Dla celów reklamowych - dośc naciagane, ale to ewentulanie Ty (ojciec) ponosisz ryzyko ich interpretacji.
    No własnie, chyba pojechałbym do Berlina

BLOG

Bywalec Awatar kwiatas
    Miasto
    Gdansk

Domyślnie

Bo niektórym pasuje porzadna fakturka.
    Od kiedy jestesmy w UE i posiadamy ero nip niemiecka faktura jest a tak samo "porzadna" jak polska nie rozumiem ?????:

pebe
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kwiatas
    Zastanawia mnie tylko jedno? Po co placic za sprzet w Polsce 4900 zl jak moza to samo body kupic w Berlinie za 1129 Euro minus 150 E cash back czyli szybko liczac 979 euro razy 3,88 zl co daje 3798 zl.
    zapomniałeś dodać koszt przejazdu i ewent. noclegu w Berlinie (nie wszyscy mieszkają przy granicy) :wink:

ale tak na poważnie.. będąc już w Berlinie takie ceny można dostać normalnie wchodząc do sklepu "z ulicy" czy też trzeba wiedzieć gdzie szukać tak tanio?....

Początki nałogu Awatar kane
    Miasto
    Tychy/Poland

Domyślnie

Szwagier juz bardzo dawno zakupil aparat na firme,
    a zajmuje sie produkcja czesci do modeli RC (chyba )
    Kupil Minolte A1 a to po wyjscu drogo bylo

Strona 21 z 30 PierwszyPierwszy ... 111920212223 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów