Strona 19 z 30 PierwszyPierwszy ... 9171819202129 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 299

Wątek: 20D czy 350D ?

Domyślnie

ja myślę, że analogii trzeba szukać w fotografii...analogowej :-)
    co chwilę wychodzi jakiś nowy negatyw (czyli odpowiednik matrycy w cyfrze), i co z tego?
    co chwilę wychodziło kiedyś nowe body analogowe, i co z tego?
    oglądając zdjecia mistrzów fotografii nawet nie wiemy często czym te foty robili..

Początki nałogu Awatar Scream
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Z tego co tu czytam i z własnych przemyśleń dochodzę do wniosku, że warto kupić tańsze body(350D) i jasne szkiełko. Pomimo, że jest to niewielki aparat to mam nadzieję ,że grip załatwi sprawę i ergonomia puszki się polepszy. Jakby nie patrzeć jest to również nowsze body. Może bebechy ma w nieco gorszym opakowaniu ,ale jestem przekonany ,że możliwościami dorównuje 20D. A za różnicę w tych puszkach sprawię sobie jasny obiektyw. Tu się zastanawiam nad dwoma szkłami, ale to już temat na inny wątek. W każdym razie dzięki za wszystkie uwagi i sugestie. Napewno pomoże mi to w wyborze mojej pierwszej cyfry ;-)

Domyślnie

tylko pamiętaj o trwałości body... to trudno sprawdzalne.. za 3 lata powiem Ci czy moj 350D się nie rozsypał :-)

Początki nałogu Awatar Scream
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Ok. W sumie to mam w rodzince osobe, która posiada 350D także i ją zapytam jak się sprawuje 350D jeżeli chodzi o trwałość. Jeżeli będziesz miał jakieś uwagi co do tej puszki to pisz śmiało, żebym wiedział ;-)

Pełne uzależnienie Awatar enter
    Miasto
    wioskawawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    Mój kosztował mnie 2zł (vide link w stopce)
    nie działa link do pliku z wężykiem.
    dasz rade coś podziałać??

chetnie popatrze jak go wykonałeś.
    właśnie jestem na etapie zakupu wtyczki przewodu u przelącznika, ylko nie wiem czy taki znajdę blokowany w 2 połozeniu

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez karczmarz
    Jednak jestem świadomy, że zmiany zachodzące w świecie cyfrowych puszek są tak duże, że za 2-3 lata (optymistycznie ;-) jej użyteczność będzie bardzo ograniczona.
    Dlaczego? Pominąwszy zużycie czy awarie - jakie funkcje przestaną działać czy też staną się mniej użyteczne?
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez enter
    nie działa link do pliku z wężykiem.
    dasz rade coś podziałać??

chetnie popatrze jak go wykonałeś.
    właśnie jestem na etapie zakupu wtyczki przewodu u przelącznika, ylko nie wiem czy taki znajdę blokowany w 2 połozeniu
    Poprawiłem link: http://212.33.73.85/tomaszg/wezyk.jpg
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Coś już napisał Awatar karczmarz
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piast9
    Dlaczego? Pominąwszy zużycie czy awarie - jakie funkcje przestaną działać czy też staną się mniej użyteczne?
    Mam na myśli jakość matrycy i przetwornika. Jest on dzisiaj na poziomie, na tyle dobrym, żeby wydać 3 000 PLN na 350d, lecz niewystarczający, żeby wydać ok. 5 000 PLN na dużo wygodniejszą puszkę 20d.
    Poza tym posłużę się moim przykładem. Przed trzema laty zakupiłem aparat, który miał 2,1 mln pixeli przekonywałe siebie i innych wokoło, że ludzkie oko nie jest w stanie zarejestrować różnic wynikających z wielkości matrycy. zapomniałem jednak o jej jakości :wink:

j.

Uzależniony Awatar Raff
    Miasto
    Kraków

Domyślnie qrna chata ;)

jak nie chodzi o kasę (to o co chodzi?) to wszystko wg mnie przemawia za 20D i cała dyskusja jest nie wiem po co (ale cos trza robić, nie! ) choć ponoć 350D ma ciut lepsza (bo nowsza) matryce ale to bym miedzy bajki wlozył i najzwyczajniej... zignorował a jak by szło o kase to bym brał 350D i się nim rajcował, hehe!
    Ostatnio edytowane przez Raff ; 30-11-2005 o 11:25

Uzależniony
    Miasto
    fafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal_sokolowski
    oglądając zdjecia mistrzów fotografii nawet nie wiemy często czym te foty robili..
    jak trochę o tych mistrzach wiemy to mniej więcej obraz aparatu się rysuje... leica... hassel... mamiya... fuji... z współczesnych bardziej nam to wiadomo, że zachodni przyrodnicy pokupowali w większości 1Ds ;-) reportaż i sport to topowy Nikon i Canon 1D (s). to jakieś tajemnice?
    gra i buczy bebop

Strona 19 z 30 PierwszyPierwszy ... 9171819202129 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów