A wielkość pliku jest taka jak być powinna? Może zapisuje tylko część danych i tu jest problem?
A wielkość pliku jest taka jak być powinna? Może zapisuje tylko część danych i tu jest problem?
Jeśli masz na to pieniądze to możesz kupić kartę eye-fi (są na allegro 2GB za ok 300zł). To karta SD mając możliwość transmisji zdjęć za pomocą sieci Wi-Fi. Sprawdź tylko jaką wersję kupujesz, bo transmitują do różnych miejsc.
A wiesz, ze RAW ma ok 6mb, wiec chyba przy 5mpix jest ok. :/
Co się dzieje z kolorami, wyłożone masz w linkach, dlaczego się tak dzieje też (plus na CB Z RAW do TIF lub JPEG w pigułce ) Jeśli chcesz robić w rawach chdk to powinieneś zapoznać się z tymi linkami, które podałem w poprzednim poście.
I będzie dobrze.
Z tej tabelki (link w moim wcześniejszym poście) wynika, że powinien mieć dokładnie 6,573,120 bajtów. Jeśli tak jest to chyba najlepiej pytaj się dalej na forum CHDK. Może wyślij przykładowe zdjęcie komuś kto już wywołał z powodzeniem RAW-y z S2 IS.
Ostatnio edytowane przez Polanin ; 24-04-2009 o 16:23
Jako ,że początkuję dopiero z CHDK zapytam się tutaj. Po wgraniu do SX1 zielona lampka redukcji czerownych oczu/auto focusa przestaje działać. Bez CHDK działa ona praktycznie przy kazdym nacisnieciu ( jesli w menu jest ustawiona opcja Wspomaganie AF i ewentualnie Lampka cz.o.) ,mruga takze kiedy wlaczymy samowyzwalacz 10s. Po wgraniu CHDK wogole nie dziala. Czy jest ona zbędna ,czy to bug tej wersji ?
Profile .dcp ACR/LR do A720, A710, A590, S5 oraz recepturki dla A720 i A710
http://chdk.setepontos.com/index.php/topic,3533.0.html
Witam , wie ktoś może jak uruchomić menu CHDK na canonie s5 ... wgrałem sobie to ale po restarcie aparatu już te wszystkie nowe bajery znikneły ... i nie wiem jak je uruchomić ...
a przycisk drukowania nie włącza menu CHDK ? karta pamięci przełączona na locked ?
A nie formatowałeś w międzyczasie karty pamięci? Format kasuje również firmware CHDK. Podejrzewam jednak, że karta pamięci nie jest zablokowana.
P.S. To mój pierwszy post więc witam Canonowców.