Pokaż wyniki od 1 do 10 z 378

Wątek: CHDK - Shooting to RAW with Canon PowerShot

Mieszany widok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lemoth Zobacz posta
    Transfer danych nawet moim zdaniem się poprawił , ale to tylko może moja taka subiektywna ocena
    W CHDK jest opcja benchmark gdzie można sprawdzić szybkości zapisu i odczytu. Nie wiem czy we wszystkich wersjach, ale w tych najpopularniejszych na pewno. Tutaj jest strona z wynikami różnych kart i aparatów.

lemoth
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Polanin Zobacz posta
    W CHDK jest opcja benchmark gdzie można sprawdzić szybkości zapisu i odczytu. Nie wiem czy we wszystkich wersjach, ale w tych najpopularniejszych na pewno. Tutaj jest strona z wynikami różnych kart i aparatów.
    Tak! Wiem, że coś takiego istnieje, bodajże w Miscellaneous >>> Debug parameters >>> Benchmark

Chodziło mi raczej o transfery z i na kartę kiedy jest podłączona do kompa przez czytnik

Tak przy okazji, zauważyłem, że przy karcie 8GB, jest zauważalne opóźnienie przy włączeniu aparatu z aktywnym CHDK. Przy karcie 4GB jest minimalne opóżnienie. Sama karta jest szybka, transfery na poziomie zapis 14MB/s odczyt 20MB/s. Zauważył ktoś może u siebie takie zjawisko?
    Przy karcie SDHC 8GB Sandisk II Ultra nie stwierdziłem jakiegoś opóźnienia przy bootowaniu. U mnie trwa to ułamki sekundy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lemoth Zobacz posta
    (...)Chodziło mi raczej o transfery z i na kartę kiedy jest podłączona do kompa przez czytnik (...)
    To źle w takim razie zrozumiałem. Z drugiej strony tak się zastanawiałem i według mnie CHDK nie powinien nic zmieniać w transferze przez czytnik. Chyba, że znowu coś źle zrozumiałem, albo czegoś nie wiem...

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów