W CHDK jest opcja benchmark gdzie można sprawdzić szybkości zapisu i odczytu. Nie wiem czy we wszystkich wersjach, ale w tych najpopularniejszych na pewno. Tutaj jest strona z wynikami różnych kart i aparatów.
W CHDK jest opcja benchmark gdzie można sprawdzić szybkości zapisu i odczytu. Nie wiem czy we wszystkich wersjach, ale w tych najpopularniejszych na pewno. Tutaj jest strona z wynikami różnych kart i aparatów.
Tak! Wiem, że coś takiego istnieje, bodajże w Miscellaneous >>> Debug parameters >>> Benchmark![]()
Chodziło mi raczej o transfery z i na kartę kiedy jest podłączona do kompa przez czytnik
Przy karcie SDHC 8GB Sandisk II Ultra nie stwierdziłem jakiegoś opóźnienia przy bootowaniu. U mnie trwa to ułamki sekundy.Tak przy okazji, zauważyłem, że przy karcie 8GB, jest zauważalne opóźnienie przy włączeniu aparatu z aktywnym CHDK. Przy karcie 4GB jest minimalne opóżnienie. Sama karta jest szybka, transfery na poziomie zapis 14MB/s odczyt 20MB/s. Zauważył ktoś może u siebie takie zjawisko?