-
Dzięki Juriko za podrzucenie rozwiązania.
Jeszcze nie miałem okazji sprawdzić, ale z pewnością to zrobię 
Na forum ktoś podsunął mi myśl, żeby taką operację przeprowadzić na Virtual PC - ostatnio zacząłem się tym bawić.
Na razie poradziłem sobie właśnie funkcją, która jest w menu miscellaneous opcja "Swap partitions".
Jest ona może trochę uciążliwa, ponieważ trzeba dużo żonglować "kartami".
Czyli na pierwszej partycji jest system, a na drugiej katalog CHDK i system. Gdy chcemy, żeby Windows zobaczył tę drugą partycję, wchodzimy do miscellaneous i uaktywniamy opcję Swap partitions.
Wtedy druga partycja powinna być widoczna w systemie. Kiedy chcemy przywrócić bootowanie z partycji FAT16, (na partycji FAT32 musi też być system) postępujemy podobnie jak w przypadku upgradu firmware'u czyli wchodzimy do Menu (po włożeniu karty oczywiście, ale karta musi być odblokowana) i robimy firmware upgrade. Potem już standardowo Swap partitions i znowu cały system będzie bootował się z Fat16 (wyciągamy kartę i ją blokujemy)
Podobno Partition Magic 9 też widzi w systemie karty flash - też muszę to sprawdzić (bo dotychczas tylko w linuxowym gparted udało mi się je podzielić).
Czy zmiana sterownika czytnika kart na ten, żeby widział go system jako dysk lokalny nie pociąga za sobą jakichś zmian w transferach - po prostu czy transfery z takiego urządzenia nie są mniejsze? (jeszcze to sprawdzę, ale na razie ... brak czasu :wink:
Tagi dla tego wątku
Uprawnienia umieszczania postów