Cytat Zamieszczone przez zaxxxon Zobacz posta
Może wie ktoś , czym się rózni ustawienia birate od quality? Co zmienić, żeby filmiki były lepszej jakości? Jak na razie zwiększyłem jakość kompresji z 82 na 99.
Ustawienie bitrate zapisuje ze stałym bitratem, quality, ze zmiennym, zależnym od warunków. Np. filmując w trudnych warunkach, mało światła, zwiększa się szum, żeby wystarczyło bitów jest podnoszony bitrate.
Osobiście korzystam z opcji Quality 60-70, daje to bitrate ok.8-10Mbps .Standardowe oprogramowanie pracuje z bitratem ok 14Mbps, tę wielkość uzyskamy przy ustawieniu Quality na 80(więcej nie ma sensu), lub ustawienie "Bitrate" na "1", np ustawienie "Bitrate" na 0,75 daje bitrate na poziomie 11Mbps.
Cytat Zamieszczone przez Orange
A mi cos nie wychodzi.S5IS (ver 1.0.1.0) ,karta sdhc kingston 4gb.
Formatuje karte.Nastepnie traktuje ja bootable, zgrywam odpowiedni diskboot.bin.Na karcie znajduja sie pliki: "bootable.exe", "bootable.c", "diskboot.bin".Właczam i ciągle widze "karta zablokowana"......grrrr
S5IS ma występuje z dwoma wersjami firmware oryginalnego, musisz stwierdzić jaką masz wersję. Do tego służy pusty plik ver.reg który wgrywasz na kartę, następnie w pozycji play, przycisk set i przytrzymując go cały czas wciskamy przycisk "display". Na ekranie pojawi się wersja oryginalnego firmware. Do tego wybierasz odpowiedni soft CHDK.
Pamiętaj o sformatowaniu karty 4GB na FAT w kompie, opis wyżej.