W CHDK jest opcja benchmark gdzie można sprawdzić szybkości zapisu i odczytu. Nie wiem czy we wszystkich wersjach, ale w tych najpopularniejszych na pewno. Tutaj jest strona z wynikami różnych kart i aparatów.
W CHDK jest opcja benchmark gdzie można sprawdzić szybkości zapisu i odczytu. Nie wiem czy we wszystkich wersjach, ale w tych najpopularniejszych na pewno. Tutaj jest strona z wynikami różnych kart i aparatów.
Tak! Wiem, że coś takiego istnieje, bodajże w Miscellaneous >>> Debug parameters >>> Benchmark![]()
Chodziło mi raczej o transfery z i na kartę kiedy jest podłączona do kompa przez czytnik
Przy karcie SDHC 8GB Sandisk II Ultra nie stwierdziłem jakiegoś opóźnienia przy bootowaniu. U mnie trwa to ułamki sekundy.Tak przy okazji, zauważyłem, że przy karcie 8GB, jest zauważalne opóźnienie przy włączeniu aparatu z aktywnym CHDK. Przy karcie 4GB jest minimalne opóżnienie. Sama karta jest szybka, transfery na poziomie zapis 14MB/s odczyt 20MB/s. Zauważył ktoś może u siebie takie zjawisko?
witam,mam pytanie jak zmienic ver 1.0.0.0 na 1.0b club 1.0c
Źle odczytałeś wersję firmware-u (ver 1.0.0.0 to nie numer wersji, ale 1.0b i 1.0c już tak). Wejdź na stronę: CHDK, w wyszukiwarkę wklep nazwę swojego aparatu, na stronie aparatu będzie dział "firmware info" gdzie będzie opis jak sprawdzić wersję.
Aparet Canon Powershot A590 iS
Soft GM1.01B
wgrywam CHDK Przez program CardTrcks v1.44
i nie wiem jak go ruchomić
Raz mi się udało zaraz po zrobieniu Upgrate softu a teraz nic
Wybierz menu. Powinna pojawic się nowa opcja zmiany firmware. Zmień.
Aby dostać sie potem do nowego menu musisz wcisnąć "print". Pojawi się napis "Alt". Potem "menu" i wchodzisz do menu CHDK.
Więcej inf. jest wczesniej w tym watku i http://chdk.wikia.com/wiki/CHDK_in_Brief
Pojawiła się wersja beta chdk dla sx10 http://chdk.setepontos.com/index.php....html#msg30486
co to jest to ChDK ?? Z angielskim u mnie na bakier![]()
rozumiem że jest to jakiś nowy soft do naszego przyjaciela sx10 Is-a...ale mam pytanie który link trzeba zassać z forum i jakto zainstalować, bo nie mam zielonego pojecia....
a wgole co daję ten nowy soft?