Strona 22 z 38 PierwszyPierwszy ... 12202122232432 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 211 do 220 z 378

Wątek: CHDK - Shooting to RAW with Canon PowerShot

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lemoth Zobacz posta
    Transfer danych nawet moim zdaniem się poprawił , ale to tylko może moja taka subiektywna ocena
    W CHDK jest opcja benchmark gdzie można sprawdzić szybkości zapisu i odczytu. Nie wiem czy we wszystkich wersjach, ale w tych najpopularniejszych na pewno. Tutaj jest strona z wynikami różnych kart i aparatów.

lemoth
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Polanin Zobacz posta
    W CHDK jest opcja benchmark gdzie można sprawdzić szybkości zapisu i odczytu. Nie wiem czy we wszystkich wersjach, ale w tych najpopularniejszych na pewno. Tutaj jest strona z wynikami różnych kart i aparatów.
    Tak! Wiem, że coś takiego istnieje, bodajże w Miscellaneous >>> Debug parameters >>> Benchmark

Chodziło mi raczej o transfery z i na kartę kiedy jest podłączona do kompa przez czytnik

Tak przy okazji, zauważyłem, że przy karcie 8GB, jest zauważalne opóźnienie przy włączeniu aparatu z aktywnym CHDK. Przy karcie 4GB jest minimalne opóżnienie. Sama karta jest szybka, transfery na poziomie zapis 14MB/s odczyt 20MB/s. Zauważył ktoś może u siebie takie zjawisko?
    Przy karcie SDHC 8GB Sandisk II Ultra nie stwierdziłem jakiegoś opóźnienia przy bootowaniu. U mnie trwa to ułamki sekundy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lemoth Zobacz posta
    (...)Chodziło mi raczej o transfery z i na kartę kiedy jest podłączona do kompa przez czytnik (...)
    To źle w takim razie zrozumiałem. Z drugiej strony tak się zastanawiałem i według mnie CHDK nie powinien nic zmieniać w transferze przez czytnik. Chyba, że znowu coś źle zrozumiałem, albo czegoś nie wiem...

dzabar
    Guest

Domyślnie

witam,mam pytanie jak zmienic ver 1.0.0.0 na 1.0b club 1.0c

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dzabar Zobacz posta
    witam,mam pytanie jak zmienic ver 1.0.0.0 na 1.0b club 1.0c
    Źle odczytałeś wersję firmware-u (ver 1.0.0.0 to nie numer wersji, ale 1.0b i 1.0c już tak). Wejdź na stronę: CHDK, w wyszukiwarkę wklep nazwę swojego aparatu, na stronie aparatu będzie dział "firmware info" gdzie będzie opis jak sprawdzić wersję.

bopich
    Guest

Domyślnie Pomocy

Aparet Canon Powershot A590 iS
    Soft GM1.01B
    wgrywam CHDK Przez program CardTrcks v1.44
    i nie wiem jak go ruchomić
    Raz mi się udało zaraz po zrobieniu Upgrate softu a teraz nic

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bopich Zobacz posta
    Aparet Canon Powershot A590 iS
    Soft GM1.01B
    wgrywam CHDK Przez program CardTrcks v1.44
    i nie wiem jak go ruchomić
    Raz mi się udało zaraz po zrobieniu Upgrate softu a teraz nic
    Wybierz menu. Powinna pojawic się nowa opcja zmiany firmware. Zmień.
    Aby dostać sie potem do nowego menu musisz wcisnąć "print". Pojawi się napis "Alt". Potem "menu" i wchodzisz do menu CHDK.
    Więcej inf. jest wczesniej w tym watku i http://chdk.wikia.com/wiki/CHDK_in_Brief

tadi
    Guest

Domyślnie CHDK dla SX10

Pojawiła się wersja beta chdk dla sx10 http://chdk.setepontos.com/index.php....html#msg30486

czesiek85
    Guest

Domyślnie

co to jest to ChDK ?? Z angielskim u mnie na bakier

czesiek85
    Guest

Domyślnie

rozumiem że jest to jakiś nowy soft do naszego przyjaciela sx10 Is-a...ale mam pytanie który link trzeba zassać z forum i jakto zainstalować, bo nie mam zielonego pojecia....
    a wgole co daję ten nowy soft?

Strona 22 z 38 PierwszyPierwszy ... 12202122232432 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów