Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 31

Wątek: Proszę, doradzcie analoga :-)

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez moregun Zobacz posta
    jak otworzysz kalpkę tylną to spójrz na te elementy

jeśli nie sa wytarte to właściciel mówi prawde. najlepiej jak obejrzysz kilka aparatów swoich znajomych i przekonasz sie jak wyglądaja wyjeżdzone szyny przesuwu tasmy a jak średnio uzywane

dalej
    bagnet, jesli były częste zmiany obiektywów to będzie bardzo porysowany i matowy - tak wygląda po ok 50-60 rolkach filmu i posiadając 2 obiektywy.

i oczywiscie uchwyty jeśli są pokryte guma to łatwo sie scieraja wiec mozna od razu uchwycic czy ktoś długo sie bawił aparatem, i czy ma żrący pot na rękach

Mam Eos1 i Eos100 i spełniają te warunki

Początki nałogu Awatar moregun

Domyślnie

to znaczy ze dbasz o sprzet i nie pocą ci sie rece bedziesz dobrym kontrahentem

Początki nałogu

Domyślnie

to znaczy ze dbasz o sprzet i nie pocą ci sie rece bedziesz dobrym kontrahentem
    Taki właśnie jestem

Uzależniony Awatar Viracocha
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

i oczywiscie uchwyty jeśli są pokryte guma to łatwo sie scieraja wiec mozna od razu uchwycic czy ktoś długo sie bawił aparatem, i czy ma żrący pot na rękach

Tyle, że np. kupując EOS-5 specjalnie bym się tym nie przejmował, bo akurat ten model ciężko znaleźć z gumą w idealnym stanie. Oczywiście wpływu na foty nie ma to żadnego, chyba, że pośredni - użytkownik (onanista sprzętowy) patrząc na wytarte gumy nie jest w stanie skupić się na kadrze

Coś już napisał Awatar Trzaska
    Miasto
    Warszawa/Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Viracocha Zobacz posta
    EOS 3 to rewelacyjny sprzęt, ale jak nie masz na niego około 1000 PLN, to poszukałbym np. EOS-a 30/33 za to w stanie idealnym.
    Gdybym miała na oku jakiś w dobrym stanie, to bym uzbierała. Niestety ofert nie za dużo, może bym gdzieś po komisach w realu poszukała, choćby na giełdzie, ale niestety do tego wszystkiego - ja się nie za bardzo znam na cyfrówkach analogowych... :-( I myślę, że ktoś z dużym doświadczeniem we wciskaniu kitu bez problemu opchnie mi coś zużytego :-D A ja chce aparat na lata...

Uzależniony Awatar Viracocha
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Trzaska Zobacz posta
    Gdybym miała na oku jakiś w dobrym stanie, to bym uzbierała. Niestety ofert nie za dużo, może bym gdzieś po komisach w realu poszukała, choćby na giełdzie, ale niestety do tego wszystkiego - ja się nie za bardzo znam na cyfrówkach analogowych... :-( I myślę, że ktoś z dużym doświadczeniem we wciskaniu kitu bez problemu opchnie mi coś zużytego :-D A ja chce aparat na lata...
    Chyba na "lustrzankach analogowych"...

Jak jesteś zdecydowana na EOS-a 3 i nie znasz się na sprzęcie, to szukaj aparatu tylko w stanie idealnym, najlepiej w komisie, gdzie możesz dostać gwarancję również na sprzęt używany.

Początki nałogu Awatar moregun

Domyślnie

jak kupisz 3 lub 30 to chyba aparaty dożywotnie.

Coś już napisał Awatar Trzaska
    Miasto
    Warszawa/Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Viracocha Zobacz posta
    Chyba na "lustrzankach analogowych"...
    Oczywiscie :-) Sila przyzwyczajenia mocna rzecz...

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

jak kupisz 3 lub 30 to chyba aparaty dożywotnie.
    Eos 3 zapewne tak, 30, jakkolwiek bardzo porządny, to tak nie do końca - jest tam kilka detali, co się lubią psuć :-)
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Eos 3 zapewne tak, 30, jakkolwiek bardzo porządny, to tak nie do końca - jest tam kilka detali, co się lubią psuć :-)
    np. urywająca się klapka pojemnika baterii, więc aby nie urwać swojej dokupiłem grip'a :-)

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów