Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Canon 20D-problem

Mieszany widok

carpediem81
    Guest

Domyślnie Canon 20D-problem

Dzień dobry.
    Witam wszystkich serdecznie.Pisze z Irlandii z Galway.Nabyłem tutaj rok temu aparat Canon 20D wraz z obiektywem SIGMA 24-135.Nie miałem z nim nigdy żadnego problemu aż do zeszłego tygodnia.Zrobiłem co wiedziałem,przywróciłem ustawienia fabryczne,wyciągłem dwie baterie.Problem jednak pozostał a polega on mianowicie na tym,że wszystkie zdjęcia są prześwietlone i to bardzo.Gdy robie zdjęcia w słońcu zdjęcia wychodzą wręcz białe i to na automacie.Jako takie wychodzą tylko w trybie portretowym.Może ktoś wie co może być uszkodzone lub co mam zrobić?W maju lecę do Polski,mieszkam niedaleko Katowic.Prosze pomóżcie.Nie wiem czy naprawa się opłaci...Liczę na waszą życzliwość.
    DAREK

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

trzeba spróbować z innym obiektywem.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez carpediem81 Zobacz posta
    Dzień dobry.
    Witam wszystkich serdecznie.Pisze z Irlandii z Galway.Nabyłem tutaj rok temu aparat Canon 20D wraz z obiektywem SIGMA 24-135.Nie miałem z nim nigdy żadnego problemu aż do zeszłego tygodnia.Zrobiłem co wiedziałem,przywróciłem ustawienia fabryczne,wyciągłem dwie baterie.Problem jednak pozostał a polega on mianowicie na tym,że wszystkie zdjęcia są prześwietlone i to bardzo.Gdy robie zdjęcia w słońcu zdjęcia wychodzą wręcz białe i to na automacie.Jako takie wychodzą tylko w trybie portretowym.Może ktoś wie co może być uszkodzone lub co mam zrobić?W maju lecę do Polski,mieszkam niedaleko Katowic.Prosze pomóżcie.Nie wiem czy naprawa się opłaci...Liczę na waszą życzliwość.
    DAREK
    Prawdopodobnie przetarła się taśma do przysłony. Ja coś takiego miałem, kolega też - podobno częsta awaria w sigmach. Koszt naprawy w Krakowie na Czapskich 250 zł .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Przełącz aparat na Av, naciśnij przycisk podglądu głębi ostrości i trzymaj wciśnięty i patrząc w obiektyw pod światło kręć kółkiem od zmiany przysłony.
    Wtedy zobaczysz czy przysłona pracuje/reaguje.

carpediem81
    Guest

Domyślnie

Dziękuje za dobre rady.Zmieniłem inny obiektyw i usterki ustały.Jak będe w krakowie zaniose stary do naprawy.Prosiłbym jeszcze o dokładny adres.Spadł mi kamień z serca.Myślałem że to wina aparatu.Jeszcze raz dziękuje.
    Darek

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez carpediem81 Zobacz posta
    Dziękuje za dobre rady.Zmieniłem inny obiektyw i usterki ustały.Jak będe w krakowie zaniose stary do naprawy.Prosiłbym jeszcze o dokładny adres.Spadł mi kamień z serca.Myślałem że to wina aparatu.Jeszcze raz dziękuje.
    Darek
    Namiary:
    Kadeja - Sewis - naprawa sprzętu fotograficznego, rownież cyfrowego - ul. Czapskich 1
    tel. 012 429 10 28
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów