Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 28

Wątek: folia naklejana na ekran

maniek_w28
    Guest

Domyślnie folia naklejana na ekran

co sądzicie o foliach naklejanych na wyświetlacz sprzedawanych na allegro,jaką warto kupić

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Wg mnie zadna. Zbedny bajer - wyswietlacz wbrew pozorom nie jest az tak podatny na zarysowania, a zdarzyly sie juz glosy niezadowolonych osob kupujacych aparat uzywany ze poprzednik nakleil jakas cholerna folie .

Pełne uzależnienie Awatar tpop
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

a zdarzyly sie juz glosy niezadowolonych osob kupujacych aparat uzywany ze poprzednik nakleil jakas cholerna folie

ze niby ktos to uznal za wade?

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tpop
    a zdarzyly sie juz glosy niezadowolonych osob kupujacych aparat uzywany ze poprzednik nakleil jakas cholerna folie

ze niby ktos to uznal za wade?
    Tak... nie pamietam szczegolow ale wydaje mi sie ze ktos uznal ze taka folia "kijowo wyglada" (i z tym sie zgodze - dosc oblesnie to wyglada), odlepil i mu slady po niej na LCD zostaly...

Pietia46
    Guest

Domyślnie

Witam
    Ja mam na moim A60 taką folie z allegro za chyba 10 zł kawałeczek 7x7 i bardz ją chwale. Jak jej nie było to wystarczyło włorzyć aparat do kieszeni i już na LCD pojawiały sie brzydkie mikrozarysowania. Teraz nawet jak kluczami po niej przejade to niema sladu i zawsze można zerwać folie...

Coś już napisał Awatar Kostek
    Miasto
    Włocławek

Domyślnie

Ja jestem zdania, że jak coś ma się zarysować to żadne folie i inne cuda nie pomogą. W końcu aparat jest po to żeby z niego korzystać, to nie eksponat muzealny. Równie dobrze możnaby zapakować cały aparat w jakąś folijkę bo jeszcze się obudowa gdzieś zarysuje... :wink:
    Pozdrawiam
    Kostek

SenioR
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pietia46
    Witam
    Ja mam na moim A60 taką folie z allegro za chyba 10 zł kawałeczek 7x7 i bardz ją chwale. Jak jej nie było to wystarczyło włorzyć aparat do kieszeni i już na LCD pojawiały sie brzydkie mikrozarysowania. Teraz nawet jak kluczami po niej przejade to niema sladu i zawsze można zerwać folie...
    tylko czy slady Ci nie zostana po zerwaniu tej foli. :idea:

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

generalnie trzeba kupic dobra folie, poza 'klejem' ktorego nie ma wazne sa tez parametry tej foli kolor bardiej lub mniej bialy i transperentnosc bliska 100% bo chyba wiadomo ze 100% to nigdy nie bedzie

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

witam
    rzeczywiście folia na LCD nie wygląda zbyt estetycznie, ale moim zdaniem jest konieczna.
    aparaty canona (jako nieliczne) mają wystające LCD,a więc bardziej podatne na zarysowania. czytałam opinie wielu właścicieli canonów, którzy skarżą się na podatny na zarysowania LCD.(www.recenzje.net.pl)
    ja mam folię od nowości, która jest już w opłakanym stanie (aparat jest trochę podrapany, a dzięki folii- LCD jeszcze nie) i dlatego poszukuję nowej-i z tym jest problem. ciężko jest ją dostać w sklepach stacjonarnych (może mam jakiegoś pecha :wink: ). a podobno zakup folii na allegro wiąże się z ryzykiem uszkodzenia LCD, ze względu na jakiś kiepski klej.
    czytałam, że najlepsze są folie elektrostatyczne, folie HAMA dostępne np. w Media Markt, i folia z www.foto-net.pl.
    ps.a może ktoś zna i może polecić jakąś dobrą folię i miejsce, w którym można ją zakupić.
    z góry thx, pzdr
    Canon 500D + C 18-55 IS, C 55-250 IS, C 50/1.8, Canon SX50 HS, Canon S5 IS

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez LuMa
    aparaty canona (jako nieliczne) mają wystające LCD,a więc bardziej podatne na zarysowania. czytałam opinie wielu właścicieli canonów, którzy skarżą się na podatny na zarysowania LCD.(www.recenzje.net.pl)
    A czy ryska na LCD w jakikolwiek sposob wplywa na uzytkowanie aparatu i tym bardziej na jakosc zdjec z niego?
    Wg mnie sa to mocno przesadzone i paranoiczne opinie...

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów