Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Profilab - mało profi:(

Początki nałogu Awatar SdoubleU
    Miasto
    Poznań, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chuckyy Zobacz posta
    Robiłem trzy razy na kodaku w trzech różnych labach (szukałem czegoś taniego, bo masowo wywoływałem 20x30). Wcześniej miałem te same odbitki z Konici i Fuji. Z kodaka wszystkie zdjęcia kolorowe wychodzą z jakimś fatalnym czerownym zafarbem i miałem wrażenie, że mają podbitą saturację o kilkadziesiąt procent. Ale muszę oddać, że zdjęcia czb wychodziły fajnie z kodaka, bo były bardzo... nasycone.
    Może to jednak wina laboranta nie papieru?
    SdoubleU
    ---------------------------
    Canon :-D

Początki nałogu Awatar chuckyy
    Miasto
    Września

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SdoubleU Zobacz posta
    Może to jednak wina laboranta nie papieru?
    Ten sam siedział w trzech różnych labach kodaka, w trzech różnych miejsach w Polsce? Tymczasem w każdym innym - fuji i konica - miałem szczęście do dobrego laboranta?
    5d | Canon 16-35 2.8 L | Canon 24-70 2.8 L | Canon 70-200 4 IS L | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 L

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Robiłem trzy razy na kodaku w trzech różnych labach (szukałem czegoś taniego, bo masowo wywoływałem 20x30). Wcześniej miałem te same odbitki z Konici i Fuji. Z kodaka wszystkie zdjęcia kolorowe wychodzą z jakimś fatalnym czerownym zafarbem i miałem wrażenie, że mają podbitą saturację o kilkadziesiąt procent. Ale muszę oddać, że zdjęcia czb wychodziły fajnie z kodaka, bo były bardzo... nasycone.
    rozumiem ze miales profile z tych labow i odbitki byly robione "bez korekty" laboludka?, bo jesli nie to wyniki pewnie sa mocno przypadkowe

Początki nałogu Awatar SdoubleU
    Miasto
    Poznań, Poland

Domyślnie

Ten sam siedział w trzech różnych labach kodaka, w trzech różnych miejsach w Polsce? Tymczasem w każdym innym - fuji i konica - miałem szczęście do dobrego laboranta?
    Hmmm ... no to już nie wiem?
    SdoubleU
    ---------------------------
    Canon :-D

Miasto
    Września

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac Zobacz posta
    rozumiem ze miales profile z tych labow i odbitki byly robione "bez korekty" laboludka?, bo jesli nie to wyniki pewnie sa mocno przypadkowe
    Nie miałem ani profili, ani odbitki. Zdjęcia były w sRGB - ale patrz mój post wyżej.
    5d | Canon 16-35 2.8 L | Canon 24-70 2.8 L | Canon 70-200 4 IS L | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 L

Początki nałogu
    Miasto
    Racibórz

Domyślnie

wywoluje zdjecia w labnecie i chwale sobie baaardzo. generalnie zawsze biore 30x45 i wszystko jest tak jak powinno... papier Kodaka w niczym mi nie przeszkadza ba! kocham endurke i nie zamienilbym jej na fuji:P laborant zdjecia puszczal bez zadnej korekcji i nie bylo zadnych zafarbow... dodam ze nie laduje zadnych profili...

Miasto
    Września

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez c42 Zobacz posta
    wywoluje zdjecia w labnecie i chwale sobie baaardzo. generalnie zawsze biore 30x45 i wszystko jest tak jak powinno... papier Kodaka w niczym mi nie przeszkadza ba! kocham endurke i nie zamienilbym jej na fuji:P laborant zdjecia puszczal bez zadnej korekcji i nie bylo zadnych zafarbow... dodam ze nie laduje zadnych profili...
    Widzę, że cenę za 10x15 mają znośną, więć może przetestuję ich przy wywoływaniu następnych rodzinnych fotek

Pełne uzależnienie Awatar kami74
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

A ja wywołuje w Profilabie poprzez e-foto i narazie jestem happy
    5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
    MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Bywalec Awatar mtata
    Miasto
    Warszawa/Bielsk Podl.

Domyślnie

Kiedyś korzystałem z usług Profilabu, ale za każdym razem coś mi psuli: a to slajdy wypećkane grubymi paluchami laboranta, a to rysy na całej długości kliszy...

Po tym doświadczeniu przetestowałem jeszcze kilka labów i moim ulubionym został www.vertis.pl

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów