Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: Profilab - mało profi:(

Uzależniony Awatar ErnestPierwszy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Profilab - mało profi:(

Podjechałem na ul. Dziką 4 oddać zjęcia do wywołania w formacie ok. 40x30... Zdjęcia miałem zgrane na "pendrajwie".
    Jakie było moje zaskoczenie gdy miła pani poinformowała mnie, że muszę zostawić "pendrajawa" (a na nim potrzebne dokumenty i inne cuda). Zapytałem czy nie może tego przegrać na serwer czy co? Pani z rozbrajającą wręcz ironią stwierdziła, że trzeba pracę na CD nagrywać...

Pracując w latach 1995-1998 w naświetlarni, przegrywałem wszystko, na serwer, bo byli tacy klienci, którzy posiadali tylko 1 sztukę "syquesta".
    Ceny dysków twardych były chore, ale każdego klienta szanowało się i firma dbała o zasoby.

Teraz, gdy HDD 300GB kosztuje 300 zł, a pliki zamują kilka, kilkanaście MB odsyłanie klienta z kwitkiem, jest wyrazem zerowej jakości obsługi klienta.

Można np. zdjęcia wysyłać via internet do nawet - Fotojokera, przegrywać w tzw. "kioskach" a do ProfiLabu tylko CD - inaczej lipa. Żenada

Wywołam w innej firmie...

Dopiero zaczyna Awatar Gooferek
    Miasto
    Ostrowiec

Domyślnie

Wydaje mi sie ze Profilab jest nastawiony bardziej na wywolywanie masowe malych formatow, dla mniej wymagajacych klientow, stad ich podejscie. Ale racja... jest to malo godne pochwaly, a wrecz wymaga nagany. W koncu klient jest klientem i kazdy powinien byc traktowany na odpowiednim poziomie.
    Canon 350D | Canon 50D | Tamron 17-50/2.8 | Canon 50/1.4 | Canon 70-200/4L | Speedlite 580EX+430EX | talia karta

Początki nałogu Awatar SdoubleU
    Miasto
    Poznań, Poland

Domyślnie

Polecam www.lab-net.pl tanio i dobrze.
    SdoubleU
    ---------------------------
    Canon :-D

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

dziwne, ja wlasciwie tylko u nich robie odbitki, nigdy nie bylo zadnego problemu.. z CF, z Pendrajwa ;-), z CD... ftp... nawet kiedys na zaplecze mnie poprosili jak robilem 100x90 i mi wszytko pokazali jak bedzie wygladac po itd ;-)... moze mieli zly dzien... ewidentnie dali ciala, ale bardziej bym to widzial jako wypadek przy pracy niz regule

Początki nałogu Awatar chuckyy
    Miasto
    Września

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SdoubleU Zobacz posta
    Polecam www.lab-net.pl tanio i dobrze.
    Maszyna Agfy, ale profile ICC dla papieru Kodaka... Tak powinno być?

Przepraszam za OT
    5d | Canon 16-35 2.8 L | Canon 24-70 2.8 L | Canon 70-200 4 IS L | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 L

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chuckyy Zobacz posta

Przepraszam za OT
    Nie wazne jaka maszyna . Profil robi się pod konkretną chemię i papier stosowane w danym urządzeniu .

Miasto
    Poznań, Poland

Domyślnie

Przepraszam za OT
    Profil jest sporządzany do papieru i odczynników - zresztą nie każdy z niego korzysta. A nawet bez zastosowania profilu byłem bardzo zadowolony z ich pracy, a ponadto cena 30x45 = 6zł jest bardzo zachęcająca.
    SdoubleU

Miasto
    Września

Domyślnie

Panowie, chodziło mi o to, dlaczego robią na papierze kodaka, skoro maszynę mają agfy :P TZn. nigdzie na ich stronie nie znalazłem oficjalnie napisane, na jakim papierze robią, dopiero po profilu do tego doszedłem
    kodaka nie znoszę - :/
    5d | Canon 16-35 2.8 L | Canon 24-70 2.8 L | Canon 70-200 4 IS L | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 L

Miasto
    Poznań, Poland

Domyślnie

kodaka nie znoszę - :/
    A dlaczego? Czy masz jakieś złe doświadczenia? - podziel się wiedzą!

Robiłem u nich sporo fotek, rzeczywiście były na papierze Kodaka, ale dla mnie było ok. Kolory, nasycenie, kontrast, ostrość all ok!!
    SdoubleU

Miasto
    Września

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SdoubleU Zobacz posta
    A dlaczego? Czy masz jakieś złe doświadczenia? - podziel się wiedzą!

Robiłem u nich sporo fotek, rzeczywiście były na papierze Kodaka, ale dla mnie było ok. Kolory, nasycenie, kontrast, ostrość all ok!!
    Robiłem trzy razy na kodaku w trzech różnych labach (szukałem czegoś taniego, bo masowo wywoływałem 20x30). Wcześniej miałem te same odbitki z Konici i Fuji. Z kodaka wszystkie zdjęcia kolorowe wychodzą z jakimś fatalnym czerownym zafarbem i miałem wrażenie, że mają podbitą saturację o kilkadziesiąt procent. Ale muszę oddać, że zdjęcia czb wychodziły fajnie z kodaka, bo były bardzo... nasycone.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów