Dobrze chłop gada. Polejcie mu![]()
Dobrze chłop gada. Polejcie mu![]()
Tak bylo z NI w wersji 3.x. W wersji 4.0 Pro+ jako plugin do PS dziala znacznie szybciejZamieszczone przez Kubaman
EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000
Wersja darmowa jest bardzo dobra. Ja jestem z niej niezwykle zadowolony. Dosc skuteczna, a i jak na tego typu aplikacje, dziala bardzo szybko. Zdecydowanie moj faworyt!Zamieszczone przez Kubaman
EOS 300D + dotatki + Digital Ixus
"Zawsze nadchodzi godzina w historii, kiedy ten, który ośmieli się powiedzieć,
że dwa i dwa to cztery, jest karany śmiercią. (Albert Camus)
polecam też program Helicon. Jest szybszy niż Neat Image.
Wersja darmowa Helicona ma możliwość wyboru jakosci zapisu zdjęcia.
Darmowy NeatImage nie ma. Mam wersję NI 4 pro i uważam że mimo powolności jest lepszy od helicona.
a jeszcze co do powolnosci NI - należy wgrać profile szumów albo stworzyć własne - będzie wtedy szybszy i skuteczniejszy. Ale i tak jest chyba najlepszy z wymienionych tutaj.
dodam jeszcze jeden mały kruczek - Noiseware Community, czyli darmowa wersja, została okrojona w wersjach powyżej 1.1b. Usunięto możliwość zapisu jpeg bez starty jakości. W poprzednich wersjach nie było tego ograniczenia i jedynymi różnicami w stosunku do pełnej wersji były bark zapisy metadanych oraz brak możliwośći uruchamiania jako wtyczki do PS.
Jeśli ktoś jest zainteresowany wersją 1.1b to mogę podesłać, bo mam.