Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 35

Wątek: Jak kręcić filmy Canon PowerShot A60

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie Proszę o pomoc

Witam to mój pierwszy post na tym forum, mam nadzieje, że kiedyś ja będe w stanie pomóc innym użytkownikom cyftaków Canon`a

Dzisiaj chcę zapytać co i jak po koleji uruchomic w programie Remote Capture 2.7 abym mogł przchwytywać obraz potrzebny do kamerki internetowej. Jestem w tym temacie zielony i dlatego pytam

Próbowałem na kilka sposobów i udaje mi sie tylko w tym programiku zrobić zdjęcia ....

Posiadam Canona A 70

Z góry dziękuje z a pomoc

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Re: Proszę o pomoc

Cytat Zamieszczone przez lukas_78
    Dzisiaj chcę zapytać co i jak po koleji uruchomic w programie Remote Capture 2.7 abym mogł przchwytywać obraz potrzebny do kamerki internetowej. Próbowałem na kilka sposobów i udaje mi sie tylko w tym programiku zrobić zdjęcia ....
    Chyba zapomniales o tym ze musisz jeszcze programiku SOFTCAM uzyc.
    Nie probowalem, ale wyobrazam sobie dosc dobrze jak to dziala.

1. Uruchamias Remote Capture i podlaczasz aparat
    2. Ustawiasz Remote Capture tak by widziec nim to, co w danej chwili widzi aparat (to juz umiesz jako ze udalo ci sie nim robic zdjecia)
    3. Odpalasz program SOFTCAM
    4. Podejrzewam ze ma oon jakas specjalna ramke, ktora sie najezdza na element pulpitu i kaze przekazywac wybrany fragment jako "obraz z kamery internetowej" - najezdzasz nim na kadr widziany w Remote Capture i powinno dzialac.

romeo
    Guest

Domyślnie

a z a75 tez dziala?? =)

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

a z a75 tez dziala?? =)
    Powinno działąć ze wszytkimi cyfrówkami, które są zainstalowane lub podlączane przez port USB lub FireWire, gdyż system operacyjny <2000, XP> widzi urządzenie będące w specyfikacji tzw Remote Capture czyli coś w rodzaju kamerki intenetowej, a soft poprostu ma obsłużyć zrzut obrazu z matrycy w czasie rzeczywistym i zapisać do w odpowiednim formacie.
    NO, not one of the First Ones,
    I AM THE FIRST ONE !!!
    PS G3\512MB Kingston\UV Hoya\POL King

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mroczny
    a z a75 tez dziala?? =)
    Powinno działąć ze wszytkimi cyfrówkami, które są zainstalowane lub podlączane przez port USB lub FireWire, gdyż system operacyjny <2000, XP> widzi urządzenie będące w specyfikacji tzw Remote Capture czyli coś w rodzaju kamerki intenetowej, a soft poprostu ma obsłużyć zrzut obrazu z matrycy w czasie rzeczywistym i zapisać do w odpowiednim formacie.
    Z 10D/300D nie dziala . Powod - nie ma zrzutu obrazu z matrycy w czassie rzeczywistym... lustro zaslania .

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Z 10D/300D nie dziala . Powod - nie ma zrzutu obrazu z matrycy w czassie rzeczywistym... lustro zaslania .
    Mój błąd, powinienem zaznaczyć, że takie luksusy to tylko są przeznaczone dla tych wykwintnych posiadaczy niej lub bardzie wypasionych cyfrówek a'la małpek, bez lustra zasłaniającego. I po co płacić te 5000PLN < skoro nawet się nie można pseudokamerą o wysokiej rozdzielczości nacieszyć. Heh, coś za coś...
    NO, not one of the First Ones,
    I AM THE FIRST ONE !!!
    PS G3\512MB Kingston\UV Hoya\POL King

swis
    Guest

Domyślnie Re: Każdy canon jako webcam...

Cytat Zamieszczone przez -=CB=-
    Sprawdziłem ten sposób i go troche udoskonaliłem.

Połączenie się przez RemoteCapture to jest bardzo dobry sposób i działa. Ale teraz zamiast używać programu do przechwytywania do pliku, trzeba zainstalować sobie program SOFTCAM - jest to shareware, i dzieki niemu uzyskamy WEBCAM z prawdziwego zdazenia, zaznaczamy obszar przechwytywany - to co widzimy w RemoteCapture - i juz.

Działa w NetMeetingu, sprawdzałem też w Tlenie. Jakość jest lepsza niż w przeciętnej kamerze za 150zł kilka razy. No i te opcje - widzial ktos kamere internetową z zoomem? albo trybem makro? wszystkie tryby i funkcje jakie oferuje wasz aparat zadziałają.

czy moglbys mi to jakos lepiej opisac, tzn wiem jak przechwycic obraz ale nie wiem jak to zrobic zeby w tlenie sie pojawialo jako webcam

Początki nałogu Awatar satriani

Domyślnie

Jast bardzo to ciekawe co mówisz, i spróbuję poeksperymentować tak jak Ty ale tylko z ciekawości jak to chodzi, bo jeśli idzie o wartość takich filmików to oczywiście dla każdego jest inna.

qbusiek
    Guest

Domyślnie

Ja jednak nie mogę znaleźć tego Softcam.... Proszę o dokładniejsze namiary.

[ Dodano: 01-02-2005 ]
    okej znalazlem

ZuberA
    Guest

Domyślnie

To jak juz mozna przechwytywac obraz z canonka to moze da sie jakos tez uzyc wbudowanego mikrofonu a aparacie ??

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów