Cytat Zamieszczone przez poszukiwacz2006 Zobacz posta
Nie wiem jakim dysponujesz budżetem, ale patrząc na Twoją stopkę, to pozostawiłbym sobie tego kita do "landszaftów" a dokupiłbym właśnie c 50, z tym, że tego ze światłem 1.4. Po półrocznym użytkowaniu c 17-55 2.8 is usm uważam, że jest on trochę za drogi. W cenie nowego można "upolować" niezły zestaw ( używane, ale w b.dobrym stanie i z gwarancją - śledzę ostatnio różne aukcje ) : tokina 12-24 f4, c 28 1.8, c 50 1.4.
Po zapoznaniu sie z Twoimi doswiadczeniami rowniez bardziej powaznie zaczalem rozpatrywac nastepujaca opcje: Canon 50mm/f1,4 za 250£ + Canon 10-22mm/f3,5-4,5 za 460£ to razem 710£, tymczasem 17-55mm/f2,8, to koszt 680£ (oczywiscie wszystko nowka sztuka). Na przedzial 22-50mm pozostalby tylko stary poczciwy kit, ale za to mam dwa dobre szkla na portrety i landszafty. Obawiam sie, ze brak tego przedzialu moglby troche doskwierac, do tego dochodzi jeszcze zonglowanie obiektywami, ale bynajmniej optymalnymi w swojej klasie (z pewnych powodow nie wspominam o Canon EF 50mm f/1.2L USM). Echhhh...jeszcze pare dni i cos poczytam i wymysle, a noz jeszcze cos ktos napisze i da mi jeszcze do myslenia???

Dzieki Poszukiwacz! Jesli mozesz, to napisz co o tej alternatywie myslisz.