Prośba, jak zwykle, do użytkowników tego szkła o linki do swoich zdjęć (najlepiej w 1:1). Zdjęcia z sieci znam, różne testy też.
Dzięki!
Prośba, jak zwykle, do użytkowników tego szkła o linki do swoich zdjęć (najlepiej w 1:1). Zdjęcia z sieci znam, różne testy też.
Dzięki!
Czego dokładnie chcesz się dowiedzieć ze zdjęć? Ostrość na pełnej dziurze, aberracje, dystorsje? Co mają przedstawiać? Które miejsce mają zająć w World Press Photo? ;-)
40D + 17-55/2.8 IS USM + 85/1.8 USM + 580EX + Stofen
Pretec 4 GB x133 + Kingston 1 GB x50 + Manfrotto 728B
Lowepro Stealth Reporter D400 AW + Lowepro Nova 2 AW
Moje zdjęcia na Jelonce.com, plfoto i galerii ZSO nr 1 im. S. Żeromskiego w Jeleniej Górze
Mój fotoreportaż z XV Finału WOŚPu i zdjęcie tygodnia na fotopolis.pl
Troche zdjec u mnie na dysku, jest ale jak Ci to poslac, jak to maja byc cale fotografie?
Kurcze, a nie wolałbyś linijek albo murów?A na serio, to sam jestem zdziwiony tym, że nie mogę ci wysłać dobrych przykładów. Prawie wszystkie zdjęcia od końca stycznia (wtedy kupiłem 17-55) były robione albo na wysokich czułościach - reporterka, głównie w pomieszczeniach, w dodatku dopiero niedawno wróciła do mnie lampa z naprawy - albo przy kiepskiej pogodzie (śnieżyca w Częstochowie).
40D + 17-55/2.8 IS USM + 85/1.8 USM + 580EX + Stofen
Pretec 4 GB x133 + Kingston 1 GB x50 + Manfrotto 728B
Lowepro Stealth Reporter D400 AW + Lowepro Nova 2 AW
Moje zdjęcia na Jelonce.com, plfoto i galerii ZSO nr 1 im. S. Żeromskiego w Jeleniej Górze
Mój fotoreportaż z XV Finału WOŚPu i zdjęcie tygodnia na fotopolis.pl
Ja ma to szkło od 3 tyg ... i 2 imprezy oraz nocny spacer po Krakowie zaliczony. Wcześniej od pół roku "identyczego" Tamiego. Zdjęcia mam na stronach ale też w małej rozdzielczości. Mogę coś podesłać ... nawet w RAW. Sam z chęcią też zobaczę co innym udaje się wycisnąć z tego przydrogiego szkła :-)
Jarko3City: To wystaw gdzieś kilka RAWów :-) Na przykład na rapidshare.com :-) Plisku plisku ;-)
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Dzieki za poprawkę... Oczywiście ze EF 16-35Pan Uprzejmy podesłał mi RAW'y z 16-35 a jeszcze prosiłabym o te z 17-55 (oczywiście mogą byc równie dobrze JPG'i)
Pozdrawiam Serdeczenie!!!
PS. Czy Ktoś moze slyszał cos o malych niezgodnosciach 16-35 z 30D (APS-C) czy to tylko takie plotki? Bo ja słyszalam ze idealnie to pracuja tylko te EF-S a juz EF 16-35 nie jest tak super... nie wiem czy to prawda. Z 5D pieknie podobno dziala a z 30d??? Prosze o info. Hejka