Strona 1 z 20 12311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 217

Wątek: EFS 17-55 f2.8 IS

Mieszany widok

Uzależniony Awatar ErnestPierwszy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie EFS 17-55 f2.8 IS

Prośba, jak zwykle, do użytkowników tego szkła o linki do swoich zdjęć (najlepiej w 1:1). Zdjęcia z sieci znam, różne testy też.
    Dzięki!

Początki nałogu Awatar Arek Piekarz
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Czego dokładnie chcesz się dowiedzieć ze zdjęć? Ostrość na pełnej dziurze, aberracje, dystorsje? Co mają przedstawiać? Które miejsce mają zająć w World Press Photo? ;-)
    40D + 17-55/2.8 IS USM + 85/1.8 USM + 580EX + Stofen
    Pretec 4 GB x133 + Kingston 1 GB x50 + Manfrotto 728B
    Lowepro Stealth Reporter D400 AW + Lowepro Nova 2 AW

Moje zdjęcia na Jelonce.com, plfoto i galerii ZSO nr 1 im. S. Żeromskiego w Jeleniej Górze
    Mój fotoreportaż z XV Finału WOŚPu i zdjęcie tygodnia na fotopolis.pl

Uzależniony Awatar ErnestPierwszy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arek Piekarz Zobacz posta
    Czego dokładnie chcesz się dowiedzieć ze zdjęć? Ostrość na pełnej dziurze, aberracje, dystorsje? Co mają przedstawiać? Które miejsce mają zająć w World Press Photo? ;-)
    Wszystko co wymieniłeś Chodzi mi o zdjęcie niezmniejszane, na sieci (np pbase.com) jest pełno zdjęć, ale w rodzielczości ekranowej 800x600 gdy wszystko wygląda super z czegokolwiek...
    Może coś ze ślubów, jakaś reporterka?

To szkło ma być alternatywą dla EF24-70.

Uzależniony Awatar RomanS
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Troche zdjec u mnie na dysku, jest ale jak Ci to poslac, jak to maja byc cale fotografie?

Początki nałogu Awatar Arek Piekarz
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Kurcze, a nie wolałbyś linijek albo murów? A na serio, to sam jestem zdziwiony tym, że nie mogę ci wysłać dobrych przykładów. Prawie wszystkie zdjęcia od końca stycznia (wtedy kupiłem 17-55) były robione albo na wysokich czułościach - reporterka, głównie w pomieszczeniach, w dodatku dopiero niedawno wróciła do mnie lampa z naprawy - albo przy kiepskiej pogodzie (śnieżyca w Częstochowie).
    40D + 17-55/2.8 IS USM + 85/1.8 USM + 580EX + Stofen
    Pretec 4 GB x133 + Kingston 1 GB x50 + Manfrotto 728B
    Lowepro Stealth Reporter D400 AW + Lowepro Nova 2 AW

Moje zdjęcia na Jelonce.com, plfoto i galerii ZSO nr 1 im. S. Żeromskiego w Jeleniej Górze
    Mój fotoreportaż z XV Finału WOŚPu i zdjęcie tygodnia na fotopolis.pl

Coś już napisał
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Ja ma to szkło od 3 tyg ... i 2 imprezy oraz nocny spacer po Krakowie zaliczony. Wcześniej od pół roku "identyczego" Tamiego. Zdjęcia mam na stronach ale też w małej rozdzielczości. Mogę coś podesłać ... nawet w RAW. Sam z chęcią też zobaczę co innym udaje się wycisnąć z tego przydrogiego szkła :-)

Uzależniony Awatar miklo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jarko3City: To wystaw gdzieś kilka RAWów :-) Na przykład na rapidshare.com :-) Plisku plisku ;-)

SUNNY
    Guest

Arrow ja tez plisku plisku

Cytat Zamieszczone przez miklo Zobacz posta
    Jarko3City: To wystaw gdzieś kilka RAWów :-) Na przykład na rapidshare.com :-) Plisku plisku ;-)
    Witam. Ja tez bymn prosiła o przykłady z 17-55... bo jestm bardzo zainteresowana zakupem.. Albo ewentualnie 16-32 na body 20D albo 30D. seredezne pozdro!!!

... i Wesołych Świąt oczywiście!!!!

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SUNNY Zobacz posta
    Albo ewentualnie 16-32 na body 20D albo 30D. seredezne pozdro!!!
    Prawdopodobnie chodziło Ci o 16-35/2.8 .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

SUNNY
    Guest

Domyślnie :) No jasne, że tak:)

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Prawdopodobnie chodziło Ci o 16-35/2.8 .
    Dzieki za poprawkę... Oczywiście ze EF 16-35 Pan Uprzejmy podesłał mi RAW'y z 16-35 a jeszcze prosiłabym o te z 17-55 (oczywiście mogą byc równie dobrze JPG'i)

Pozdrawiam Serdeczenie!!!

PS. Czy Ktoś moze slyszał cos o malych niezgodnosciach 16-35 z 30D (APS-C) czy to tylko takie plotki? Bo ja słyszalam ze idealnie to pracuja tylko te EF-S a juz EF 16-35 nie jest tak super... nie wiem czy to prawda. Z 5D pieknie podobno dziala a z 30d??? Prosze o info. Hejka

Strona 1 z 20 12311 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów