Strona 14 z 20 PierwszyPierwszy ... 41213141516 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 217

Wątek: EFS 17-55 f2.8 IS

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sober Zobacz posta
    Ciekawe - nie zauważyłem problemów z winietą przy stosowaniu filtrów. W porównaniu np z tamronem 17-50 winieta jest znacznie mniejsza.

Nie rozumiem dylematu odn stałek - stałki nie zastąpią zooma podobnie jak zoom nie zastąpi stałek. Sam dokupiłem stałkę i używam jej w trudnym oświetleniu. Ze względu na czasy i kontrast. Co innego przy dobrym świetle. Tym bardziej że wcale nie jest powiedziane że stałka przy 2,8 będzie tak ostra jak ten zoom... dopiero L-stałki za 5-7 kzł będą pod tym względem przeważać...
    Stalka przy 2.8 bedzie ostrzejsza od zooma chyba, ze to zoom eLka, analogicznie do Twojego porownania. Stalki w wiekszosci przypadkow przy swietle 2.8 juz sa cholernie ostre, czego o zoomach raczej powiedziec nie mozna.

Stalka zrobisz wszystko to samo co zoomem tylko bedziesz sie musial wiecej nabiegac. Wyjatkami sa sytuacje gdzie poprostu podejsc sie nie da.
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Uzależniony

Domyślnie

Twój zestawik też fajny. Jeśli już to ja bym zostawił 11-16 a podmieniał 28-75...
    C7D | S30 1,4 | C17-55 2,8 | S50-150 2,8

Domyślnie

Podmienić na 17-55? Ale co później jak dostanę pełną klatkę Teraz chciałbym wymienić 11-16 i 28-75 na 17-55 (w takim wypadku zostałbym narazie tylko z 17-55 i 70-200). Kurczę nie wziąłem tego pod uwagę ale wolałbym nie zasuwać na wesele bez zapasowego obiektywu. Albo wywalić 28-75 i 70-200 tymczasowo. albo 28-75 zostawić do pełnej klatki eeeh tyle pytań bez odpowiedzi.

Uzależniony Awatar RomanS
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Jak zalozysz 17-55/2.8 IS i porobisz pare zdjec, znikna Ci pytania i watpliwosci, zadko go bedziesz zdejmowal. No oczywiscie w plenarze zamienisz na 70-200/4 L co juz masz napewno dobrze sprawdzone.

Coś już napisał
    Miasto
    londyn

Domyślnie

Jeśli masz zakurzony obiektyw to polecam:
    http://www.pbase.com/rcicala/1755_is_surgery.
    Opisane jest jak można wyczyścić w/w obiektyw domowym sposobem.
    Osobiście sprawdziłem na kolegi obiektywie i działa. Radzę użyć gruszki zamiast pędzelka gdyż może zostawić smugi.
    Swoja drogą nie dziwie się, że dostaje się kurz do prawie każdego obiektywu.

Domyślnie Canon EF-S 17-55/2.8 IS - aberracja

Witam,

Zastanawiam sie nad kupnem obiektywu Canon EF-S 17-55/2.8 IS, przejrzalem testy na optyczne i fotki na pixel-peeper.com.
    I w dosc sporej ilosci zdjec na ogniskowej 17 , w sloneczny dzien,
    na galeziach drzew widoczna jest aberracja chromatyczna.

Potwierdzie lub zaprzeczcie , najlepiej wlasnymi fotkami.

Pozdr.
    M.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ekonom Zobacz posta
    I w dosc sporej ilosci zdjec na ogniskowej 17 , w sloneczny dzien(...),
    Potwierdzie lub zaprzeczcie , najlepiej wlasnymi fotkami.
    To musisz z miesiąc poczekać na słoneczny dzień .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    To musisz z miesiąc poczekać na słoneczny dzień .
    Z tego co sie orientuje to ten obiektyw nie pojawili sie na rynku w tym roku,
    wiec moga byc fotki z poprzednich lat

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Dużo wymagasz . Ludzie będą teraz przeglądać setki (może nawet) tysiące zdjęć żeby podać Ci stosowny przykład - OK. można i tak wypełniać sobie wolny czas .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Pisałem egoistycznie.

Strona 14 z 20 PierwszyPierwszy ... 41213141516 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów