Pokaż wyniki od 1 do 10 z 91

Wątek: Polska w programie CBS - obciach

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemoc Zobacz posta
    Na to Kubaman mamy wpływ i ewentualnie za siebie i nasze dzieci możemy się wstydzić.
    bingo, no i za siebie samych. Że też na mnie nie trafili :rolleyes:
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    ale już tak wielce zadowolony niestety nie jestem m.in. z:
    - warunków życia w naszym kraju,
    punkt widzenia zależy od punktu siedzenia Mnie jest dobrze, a na pewno w USA są ludzie którzy mają gorzej ode mnie. Ale racja, ciągle dobrze nie jest. Przy czym za to akurat bardziej bym winił anglików i amerykanów, bo nas w Jałcie przehandlowali na 50 lat.
    - z tego w jaki sposób nasz kraj jest obecnie postrzegany na arenie międzynarodowej,
    ale to nie ma nic (lub mało) wspólnego z faktyczną sytuacją. Czy to, że Polska ma opinię kraju rusofobów oznacza, że tak jest? Nie, tylko ruska dyplomacja ma w takiej Francji zdecydowanie większe chody. Podobnie z bredniami pisanymi w Hiszpanii o Polskim antysemityzmie (im akurat nie wypada tak pisać ). Taka moda i styl.
    - ze świadectwa wystawianego nam przez wyemigrowanych rodaków (jak gdzieś słychać słowa "k..." i "na zdrowie" to zaraz wiadomo, że to Polacy), itd...
    oczywiście, choć jak pojedziesz na Majorkę i zobaczysz rzygających do błękitnego morza nawalonych w trupa Niemców i Anglików, to ci nieco przejdzie. Chamstwo IMHO rośnie wraz z zasobnością, jeśli intelektualnie pozostaje się ubogim. To co mnie naprawdę przeraża, to że jak się pojedzie na naszą prowincję, to można spotkać masę ludzi zrezygnowanych, pasywnych i bez żadnych możliwości. Ot takie twory komunizmu, co nic nie potrafią i im się nie chce, a mają pretensje (i to nie ich wina, tak ich ukształtowano).
    Ostatnio edytowane przez Kubaman ; 05-04-2007 o 19:00 Powód: Automerged Doublepost
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Uprawnienia umieszczania postów