Cytat Zamieszczone przez KMV10 Zobacz posta
Ciekawe rzeczy opowiadasz. Akurat tak się składa, że znam kilku profesorów z UW z mojego Wydziału, z których co najmniej jeden jest na absolutnym topie jeśli chodzi o jego temat badawczy, uczestniczy z sukcesami w konkursach CASP (przewidywanie struktury trzeciorzędowej białek) i siedzi aktualnie w Polsce, gdyż najzwyczajniej ma dość Stanów...
To zes walnal przyklad. Trudno zeby dobrze zarabiajacy w Polsce profesor wyjezdzal ... wyjezdzaja inzynierowie, magistrzy i doktorzy bo Ci zarabiaja smieszna kase jak na 5-10 lat studiowania.

Ja nic nie uderzam i nic Ci nie będę mierzyć. Najwyraźniej sam musisz sobie coś pomierzyć. Po prostu Polska to Twoja Ojczyzna i tak już będzie.
Tak sie sklada ze to gdzie jest ojczyzna kazdego z nas nie zalezy od Ciebie ani od miejsca urodzenia. Zupelnie nie rozumiem na jakiej podstawie narzucasz to komukolwiek

Wiesz - od tego są odpowiednie służby - policja, straż miejska. Jeszcze się tam nie zatrudniłem, mimo, że od wielu lat pracuję dla tego Kraju.
Ale juz na necie mozna przepytywac do woli ludzi jaki kraj uznaja za swoja ojczyzne ? To tez przypomina dzialanie sluzb ale tych sprzed 1989 roku.