tylko Tomek... Polacy niewiele robią by ten obraz zmienic... w tym problem...
nie ma zadnego spojnego programu promocji Polski za granica, histeryczna i niespojna polityka zagraniczna... a przedewszystkim emigracja, która nie daje powodów do dumy bo Polacy nic nie robią by eliminowac te jednostki utrwalające negatywne stereotypy a wręcz czesto dumni sa z tego jak to sie nawalic potrafią dac komus w morde etc...
ja mieszkam za granicą i nieraz debilom zwracałem uwage to z kilkoma doszło do rekoczynów i tak to sie niestety odbywa...
nie wiem czy miałes okazje byc na expo w niemczech... jak zobaczyłem Polską ekspozycje to nogi sie podemną ugieły... mamy znakomitych informatyków, chcemy budowac nowoczesne społeczeństwo, wiele znakomitych innowacyjnych produktów a co pokazali polacy na expo... krakowiaków i górali wiec nie ma sie co dziwic jesli w swiecie nas postrzegają w tej sposob... \
"Na prawdę warto odwiedzić ten
rolniczy, bagienny, szczęśliwy kraj, w którym wciąż w wielu
miejscach praca jest performed by people and animals, a ludzie
żyją w wooden cottages. Alleluja i do przodu..."*
BO TO JAK NAS WIDZA TO NASZA WINA i nikogo innego... choc Polacy kochaja tą retoryke ogolnoswiatowego spisku przeciw nam biednym którzy jestesmy ostatnim bastionem własciwych wartosci posród morza nienawisci...
*całosc moge podesłac mailem i najbardziej zenujące jest to iż to było autoryzowane...