Masz racje, nie wszyscy - lapia sie tylko najlepsi:-) a kierunek Stany, jeszcze dlugo bedzie tym dominujacym czy nam sie to podoba czy nie, tutaj jest potencjal i tutaj jest kasa na badania.
Co do pochodzenia nazwisk, to chyba jest oczywistym ze mamy tutaj mozaike z calego swiata, a to ze nazwisko brzmi z azjatycka wcale nie znaczy ze jego posiadacz nie urodzil sie tutaj, chociaz ameryki nie odkryje jak powiem o nieustannym drenazu mozgow z calego swiata.
Jezeli mowisz ze ogladanie drugorzednych amerykanskich programow telewizyjnych z "wyselekcjonowanymi" uczestnikami to obciach to ja Ci wierze i ide sie wstydzica rodzinke poprosze o przyslanie kilku odcinkow "Kiepskich"
Mam nadzieje kolego ze zdajesz sobie sprawe ze uderzasz ponizej pasa.:-?
Czy chcesz zmierzyc moj poziom patriotyzmu?, ok , jaka miara chcesz to zrobic ? Czy chcesz powiedziec ze emigrant to gorszy patriota od tego co zostal w kraju? Jezeli jest to Twoje jedyne kryterium - to wygrales:sad:
Ameryka jestem zafascynowany bo jest czym, jest mi tylko wstyd za politykow i polityke jaka uprawiaja, jest mi wstyd ze Ameryka stala sie zydowskim zakladnikiem, jest mi wstyd ze Polscy i Amerykanscy chlopcy oddaja zycie aby bronic zydowskich interesow i jest mi wstyd ze te wszystkie wojenki w nie amerykanskiej sprawie sa finansowane z moich podatkow.:-(