Strona 6 z 10 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 91

Wątek: Polska w programie CBS - obciach

Pełne uzależnienie Awatar kami74
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez McKane Zobacz posta
    No coz to jednak zalezy od czlowieka. Ja nie zarabiam duzo, napewno nie tyle zeby spokojnie przezyc ale jakos nie palam do innych nienawiscia z tego powodu. Czesto pracuje z ludzmi biednymi, badz skrajnie biednymi i tez bywa roznie. U nas wszechobecne niezadowolenie niekoniecznie jest wprost proporcjonalne do stopnia zubozenia.
    McKane tyle, że Ty swoja pracę lubisz (archeologia o ile pamiętam ) a "pani w sklepie" najczęściej swojej pracy nienawidzi. Pracuje tam bo musi z czegoś żyć , bo nie ma innej alternatywy, bo ma zbyt mało siły i odwagi żeby spróbować zmienić swoje życie. Smutne ale do dotyczy mnóstwa osób w naszym kraju. :sad:
    5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
    MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

McKane, czytasz w myślach czy jak? Ja nie napisałem, że snowboarder się na kimś wyżył. Napisałem natomiast, że za wszelką cenę (w moim odczuciu) chce nam powiedzieć jacy to jesteśmy do ****, i jak się mamy wstydzić za siebie samych i za nasz kraj. Jednocześnie pokazując nam jak to się będzie fajnie bawił na Bora Bora . A tacy na przykład brytyjscy pracodawcy oceniają Polaków rewelacyjnie (25% z nich uważa, że są lepszymi pracownikami niż angole). I kiedy te lamenty płyną szeroką strugą, równie szeroką strugą do naszego kraju przyjeżdżają turyści, biznesmeni, zamożni ludzie kupują mieszkania. Ciekawe po co skoro tu taka hołota, syf i prymitywy? Może dlatego, ze nie ma obawy o wejście w zamyśleniu do murzyńskiego getta, można swobodnie chodzić po mieście w nocy bez obawy o życie (zaskoczeniem było że każdy z moich gości o tym wspominał) i możliwości zostawienia broni w hotelu. W każdym razie czują się tu świetnie i ciągle wracają. Chyba nienormalni.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lempl Zobacz posta
    Właśnie oglądnąłem ten program. W sumie tylko jedna, najmniej sympatyczna para miała problemy z ludźmi więc nie było aż tak tragicznie
    A że polacy są niezbyt mili dla obcych... jak powiedział kiedyś Jeremy Clarkson wyżywając się na tubylcach w stanach "It's not a holiday program, it's the truth"
    Jeremy powiedział także w odniesieniu do Ameryki:
    "Don't go there!".

A w ogóle to nasi zamorscy zafascynowani Ameryką koledzy, pamiętają, że urodzili się w Polsce i tutaj wykształcili, i że jest Ona ich Ojczyzną?
    Ostatnio edytowane przez KMV10 ; 03-04-2007 o 20:49

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KMV10 Zobacz posta
    A w ogóle to nasi zamorscy zafascynowani Ameryką koledzy, pamiętają, że urodzili się w Polsce i tutaj wykształcili, i że jest Ona ich Ojczyzną?
    Przepytujesz z patriotyzmu? Kim ty jesteś?

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    McKane, czytasz w myślach czy jak? Ja nie napisałem, że snowboarder się na kimś wyżył.
    Cytuje Twoja wypowiedz:

"wyglądają jak leczenie jakiś kompleksów wyżywaniem się na innych"

Tak jak pisalem moje uogolnienie napewno kogos krzywdzi. Za granica faktycznie jestesmy chwaleni ale to w duzej mierze dlatego ze ludzie tam sie bardziej staraja chociazby dlatego ze dzieki temu latwiej im zdobyc prace i mieszkanie. Dostosowuja sie do norm i zachowan jakie panuja w danym kraju.
    A z ta szeroka struga zagranicznikow to bym nie przesadzal. Rzeka za to ludzie uciekaja.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Dobre Przepytaj najpierw tych ktorzy codziennie rzucaja papierki na ulicy, w parkach, demoluja lawki, place zabaw itp.

Snowboarder jesli nawet jest wandalem to przynajmniej nie dewastuje swojej ojczyzny wlasnie tylko wybral najbogatszy kraj na swiecie
    Ostatnio edytowane przez McKane ; 03-04-2007 o 21:27 Powód: Automerged Doublepost
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Pełne uzależnienie
    Miasto
    SoCal

Domyślnie

No coz, niektorym najlatwiej napluc na messenger'a...
    Gwoli scislosci, na nikim sie nie lubie wyzywac, mam tez
    nadzieje, ze nigdy tego nie zrobilem. Jesli ktos tak to
    odebral, to przepraszam raz jeszcze.
    Kompleksow specjalnych tez raczej nie mam.
    Nie mialem zamiaru nikomu mowic, ze jest do ****.
    Wstydzic sie "za Polske" jak najbardziej jest aktualnie za co,
    ale moze wlasnie trzeba sobie z tego zdac w koncu sprawe,
    zeby sie obudzic i probowac cos zmienic. Najlatwiej
    przybrac postawe obrazonej krolewny i napluc na wszystkich
    innych. Patriotyzm to w/g mnie nie jest oszukiwanie samego
    siebie, jak to wspaniala Polska jest. Nie jest, aktualnie
    jest w stanie totalnego cofania sie w sredniowiecze
    i wmawianie sobie ciagle, ze "az tak zle nie jest" niczego
    nie zmieni. Moze trzeba sie w koncu na serio zaczac
    wstydzic? Narkoman lub alkoholik nic nie zmieni w swoim zyciu
    bez uzmyslowienia sobie gleboko, ze jest narkomanem
    lub alkoholikiem...
    Trafil mi sie (przydlugi) okres zainteresowania Polska, wywolaly
    go pewne "czynniki zewnetrzne", skonczy sie pewnie
    dosc szybko, tym bardziej, przez taki experience jak ten tu...
    Jesli cos napisalem to tylko z powodu patriotyzmu
    tak przeze mnie rozumianego.
    Uwierz mi Kuba, nie jest mi w sumie do niczego potrzebne
    zastanawianie sie, dlaczego cos tam, albo cos tam nad Wisla.
    Albo bycie obrazanym przez kolejne osoby, z moderatorami
    tego forum na czele.
    Przyjemniej jest to olac i tak wlasnie zamierzam.
    Zdecydowanie bardziej wole moja prace, jazde na desce, zwiedzac
    swiat i przy okazji robic zdjecia aparatem marki Canon ;-)

Uzależniony

Domyślnie

Dokładnie, rodacy na emigracji się dostosowują do lokalnych obyczajów.

Mieszkam w Irlandii i na początku ciężko mi było przywyknąć do tego, że nikt nie robi problemów z byle powodu, że nieznajomi ludzie pozdrawiają się mijając się w parku, że panie w urzędach naprawdę chcą pomóc w załatwieniu sprawy i normalnie wszyscy nieznajomi(!) są mili i pozytywnie nastawieni.
    Co ciekawe irlandczycy zaczynają narzekać, że przed bumem gospodarczym było lepiej pod tym względem i teraz ludzie już nie są tacy życzliwi jak kiedyś
    To, że ludzie są biedni wcale nie usprawiedliwia chamstwa. Wszyscy się wychowywali w kraju w takiej atmosferze i szybko nieżyczliwość i chamstwo ze społeczeństwa nie zniknie. Same pieniądze tu wiele nie zmienią.
    Jakiś czas temu słuchałem klubu trójki którego tematem kondycja naszego społeczeństwa. W pewnym momencie zadzwoniła, z głosu ok 30letnia, pani i powiedziała, że ją też denerwuje chamstwo na ulicach, w kolejkach, tramwajach itp. I podała swój sposób na walkę z nim, jak np jakaś starsza pani ją popycha w kolejce, to ona na złość specjalnie przedłuża zakupy. Niech ma za swoje
    To co pokazała PBS to nie wredna propaganda tylko smutna rzeczywistość, która się nie zmieni pewnie przez następne kilka pokoleń.

Cieszmy się tylko, że w naszym kraju się jeszcze Clarkson nie pojawił

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snowboarder Zobacz posta
    Wstydzic sie "za Polske" jak najbardziej jest aktualnie za co,
    ale moze wlasnie trzeba sobie z tego zdac w koncu sprawe,
    zeby sie obudzic i probowac cos zmienic.
    jeśli tak uważasz to się wstydź. Ja nie mam czego, jestem zadowolony i będę się tym chwalił. Podobnie jak zadowoleni są obcokrajowcy z którymi pracuję, którzy tu przyjeżdżają, mieszkają i pracują.
    Albo bycie obrazanym przez kolejne osoby, z moderatorami
    tego forum na czele.
    no mam nadzieję, że to nie do mnie.
    Zdecydowanie bardziej wole moja prace, jazde na desce, zwiedzac
    swiat i przy okazji robic zdjecia aparatem marki Canon ;-)
    trzymam cię za słowo, rób zdjęcia i je pokazuj. A jak się wstydzisz Polski, udawaj, że nas nie znasz. W każdym razie to ja się czuję obrażony, jak mi cały czas wmawiasz, że jestem zero.

P.S>
    Wstydzisz się za to co zobaczyłeś w Boracie?
    P.S2> McKane a propos wytężonej pracy za granicą. Polacy pracują równie dobrze w Polsce. Ba - lepiej, bo prawo i obyczaje dla pracownika gorsze niż na zachodzie. Jestem tego chodzącym dowodem wraz z kilkuset moimi kolegami z pracy, którzy wygryźli Amerykanów, Francuzów i Hiszpanów i udowodnili co są warci tak, że ktoś postanowił w nich zainwestować grubą kasę. I jak jadę do Paryża to wierz mi, goście nas szanują, ba nawet mają obawy co się z nimi stanie.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Domyślnie

No właśnie nie wszyscy Kierunek "Stany" się właściwie skończył, co widać dobitnie po kierunku "fali emigracyjnej".
    Teraz jest znacznie ciekawszy kierunek - Australia. Wielu moich znajomych naukowców - m.in. z Wielkiej Brytanii, wybrało się tam, gdyż zaoferowano im ciekawe warunki.

Jako Europejczyk wspomnę tylko, że jakoś dziwnie dużo azjatyckich nazwisk jest przy tych amerykańskich artykułach naukowych... O słowiańskich nie wspominam bo to oczywiste...

Nawiązując do tytułu wątku - obciach to oglądanie drugorzędnych amerykańskich programów telewizyjnych w dodatku z "wyselekcjonowanymi" uczestnikami...
    Masz racje, nie wszyscy - lapia sie tylko najlepsi:-) a kierunek Stany, jeszcze dlugo bedzie tym dominujacym czy nam sie to podoba czy nie, tutaj jest potencjal i tutaj jest kasa na badania.

Co do pochodzenia nazwisk, to chyba jest oczywistym ze mamy tutaj mozaike z calego swiata, a to ze nazwisko brzmi z azjatycka wcale nie znaczy ze jego posiadacz nie urodzil sie tutaj, chociaz ameryki nie odkryje jak powiem o nieustannym drenazu mozgow z calego swiata.

Jezeli mowisz ze ogladanie drugorzednych amerykanskich programow telewizyjnych z "wyselekcjonowanymi" uczestnikami to obciach to ja Ci wierze i ide sie wstydzic a rodzinke poprosze o przyslanie kilku odcinkow "Kiepskich"

Mam nadzieje kolego ze zdajesz sobie sprawe ze uderzasz ponizej pasa.:-?
    Czy chcesz zmierzyc moj poziom patriotyzmu?, ok , jaka miara chcesz to zrobic ? Czy chcesz powiedziec ze emigrant to gorszy patriota od tego co zostal w kraju? Jezeli jest to Twoje jedyne kryterium - to wygrales:sad:

Ameryka jestem zafascynowany bo jest czym, jest mi tylko wstyd za politykow i polityke jaka uprawiaja, jest mi wstyd ze Ameryka stala sie zydowskim zakladnikiem, jest mi wstyd ze Polscy i Amerykanscy chlopcy oddaja zycie aby bronic zydowskich interesow i jest mi wstyd ze te wszystkie wojenki w nie amerykanskiej sprawie sa finansowane z moich podatkow.:-(

Uzależniony
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Ja szczerze żałuje, że takie dyskusjie odbywaja sie na TYM forum. Żałuję, że polityka ze swoimi brudnymi łapami, zabłoconymi buciorami wchodzi na forum, które stwożone jest dla grupy szukajacej ucieczki od brudów codziennosci w swoje zainteresowania, swoje hobby. Doswiadczenie zyciowe pozwala mi na stwierdzenie, że kazde prezentowane tu poglady polityczne i swiatopogladowe są subiektywne i w zadnym wypadku "jedynie słuszne". A dyskusjie na temat brudów i niegodziwosci swiata powoduje tylko i wyłacznie to, że w dalszych rozmowach i dyskusjach na tematy fotograficzne moga przebijać animozje i antypatie, pretensje i uwagi wynikajace ze swiatopogladów oraz opcji politycznych. I nad tym ubolewam.
    Pozdrawiam serdecznie wszystkich
    Życze miłego rozesmianego dnia!
    Janusz

Strona 6 z 10 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów