Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Wątek: problem z s1 is

arche
    Guest

Domyślnie problem z s1 is

witam

jestem (nie)szczęsliwym posiadaczem canona s1 is

potrzebuję szybkiej porady, bo za nic nie wiem, co sie stalo

włączyłem aparat, obiektyw się wysunął i... wszystko padło...
    obiektyw cały czas jest wysunięty, baterie na pewno są naładowane, a sprzęt nie reaguje na nic, tak jakby nie miał zasilania

help!!!

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

mozliwe, ze cos nie laczy na stykach akumulator/aparat - sprobuj to przeczyscic ...jak nie pomoze to bedzie trzeba udac sie do serwisu (aparat na gwarancji?)

Edit:
    a sprawdziales na innym kompecie aku/baterii ? moze padl Ci jakis akumulator

Coś już napisał
    Miasto
    Krakow

Domyślnie

DoMiNiQuE moze miec racje.
    Tez mialem chwile zalamania z podobnego powodu. Tzn akumlatorki swiezo naladowane w aparacie. Wlaczam sprzet, obiektyw sie wysuwa i od razu chowa.
    Zimny pot mnie oblal, ale po sprawdzeniu akumlatorkow okazalo sie, ze jeden byl walniety. Byly to hamy2000mAh, niecale pol roku mialy i jeden z nich sie zepsul i caly komplet do niczego.

Arche, czy przed wylaczeniem sie aparatu na LCD pojawia sie napis "change battery"? Bo z tego co pamietam to ten komunikat mi sie pojawial.

arche
    Guest

Domyślnie

dzięki

sprawdzałem na innym komplecie baterii - to samo niestety.
    w poniedzialek jedzie złomek do serwisu, na szczęście jest na gwarancji

pozdr

Coś już napisał
    Miasto
    Krakow

Domyślnie

hmm, to nie dobrze niestety...
    Moge miec tylko nadzieje, ze moj S1 nie zrobi mi takiego numeru

Jak wroci z serwisu, to napisz w czym byl problem

Pozdrawiam.

Han
    Guest

Domyślnie

Witam. Od kilku dni jestem posiadaczem S1 IS. Wgryzam się na razie w możliwości tego sprzętu i studjuję instrukcję.
    Natrafiłem jednak na pewien problem z lampą błyskową.
    W instrukcji napisane jest, że lampa sama się podnosi, gdy w Menu->Rec->opcja Flash Pop-up będzie włączona (str. 34 i 64). Ja chyba nie dowidzę, bo nijak nie mogę znaleźć tejże opcji lub nie kumam instrukcji. Na razie ręcznie siłuję się z lampą.
    Będę wdzięczny, gdy wskażecie rozwiązanie mojego problemu.
    Pozdrawiam.

Coś już napisał
    Miasto
    Krakow

Domyślnie

Czesc,
    wlaczasz aparat w trybie robienia zdjec--->naciskasz Menu(i jestes na pierwszwszej zakladce Rec.Menu)--->schodzisz strzalkami o 4 pozycje w dol i juz jestes w Flash Pop-up (On-Off).
    I jeszcze, zeby lampa smoczynnie sie owtwierala przed zrobieniem zdjecia to musisz naciskajac przycisk (po lewj stronie lampy, blizej obiektywu, z zaznaczonym "piorunem") zmieniac na LCD obrazek przekreslonego pioruna w koleczku na NIE przekreslony.
    To wszystko.
    Napisz mi, bo wyobrazic sobie tego nie moge jak "recznie silujesz sie z ta lampa"?

Pozdrawiam.

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mgregor
    wyobrazic sobie tego nie moge jak "recznie silujesz sie z ta lampa"?
    moze ja czyms podwaza

domcia
    Guest

Domyślnie

recznie to ja nie radze sie silowac..

juz jest tu jeden co tak zepsul lampe ( a raczej ktos z jego znajomych)

Pełne uzależnienie Awatar Pszczola
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Taaa... na jakims zjezdzie rodzinnym mojego eosa 300v koniecznie chcial obmacac jeden z ziomkow. No i maca, maca, nagle zainteresowala go wbudowana lapma blyskowa, ktora oblapil i na sile podniosl do gory. Myslalem, ze zawalu dostane jak uslyszalem dziwne dzwieki w czasie tych rozwiazan silowych. Na szczescie nic sie nie stalo, ale nerwy byly i zabijajace spojrzenia ;-)
    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów