Tomygun napisz prosze jesli moge Cię prosić krótka opinię o Canonie EF f/1.8 II, wynikajaca z Twoich doswiadczeń.
Pozdrawiam
Tomygun napisz prosze jesli moge Cię prosić krótka opinię o Canonie EF f/1.8 II, wynikajaca z Twoich doswiadczeń.
Pozdrawiam
Canon 350 D, Canon EF-S 18-55 Kit, SIGMA 70-300 APO DG, Helios-44M-4 2/58
Ja mam 50 1.8 II bo pewnie o to pytaszPOwiem Ci ze nawet na 1.8 naprawde dziala bardzo dobrze chociaz tez podobno zalezy od egzemplarza. No i jest szybka , nawet jesli plastikowa.Jesli chcesz to podpiac do siebie (moge Ci rowniez uzyczyc 70-200 oraz mam chyba jeszcze na stanie Sigme 28-80 II ) oraz pare innych szkielek to daj znac. W koncu z tego samego miasta jestesmy!
Jarek
----------------------------------------
Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje
JaBlam myślę, że w przypadku tego obiektywu -50/1.8, którego kupnem jestem zainteresowany nie ma potrzeby aż podpinania go i sprawdzania. Niemniej bardzo Ci dziekuje za taka proppozycję. Poprostu zdam sie na Twoja opinie i innych uzytkowników obecnych na forum i nie ryzykując zbyt wiele go kupię.
Serdecznie pozdrawiam.
Canon 350 D, Canon EF-S 18-55 Kit, SIGMA 70-300 APO DG, Helios-44M-4 2/58
myślę że Viracocha najlepiej to określił i ja myślę że łącze obie osoby w jednej, czasami gdy go nie mam przy sobie myślę że byłby idealny, gdy go zakładam i nie zabieram nic innego... ech. Koniec końców, za taką cenę to obiektyw reeeewelacjia, i faktycznie jest szybka pomijając że nie ma USM, przynajmniej modelce zawsze otwierają się szeroko oczka jak słyszy to dziwne bzyczenie autofocusa![]()
no więc jeśli ja mogę się lekko wprosić na testowanie tego 70-200 to będę :grin:. Wiem też że kiedyś mało pochlebnie wypowiadałeś się na temat serwisu Tamrona... a ja z chęcią posłuchał bym Twojej opinii na temat mojego egzemplarza.
GALERIA CB <========> GALERIA digart.pl
Canon EOS 5D + 24-105 f/4 L IS + 70-200 f4 L + 35 f/1.4 L + 580 EX + Jupiter 9 MC 85 f/2 + Sonnar 135 f/3,5MC - GENERALNIE CAŁA MASA SPRZĘTU, I TOTALNY BRAK UMIEJĘTNOŚCI
Co do Tamrona to mam o tyle niedobre doswiadczenia ze np Canon kazdy jaki kupilem dotad dzialal ok. Wsrod Tamornow i SIgm trzeba bylo wybierac (zwlaszcza przy tamronie) no i do tego gowniany serwis w Polsce. Moze Tamron w innych krajach jest bardzo dobrym rozwiazaniem jesli ktos liczy na pelna pomoc przy nim. U nas chyba tylko jak dostaniesz dobry egzemplarz.
Jarek
----------------------------------------
Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje
Dziwne rady dajecie bo z tego co po sieci poczytalem to duzo ludzi chwali Sigme 55-200 i pisza ze jest napewno lepsza niz Tamron 55-200 ktory jest caly z plastiku. Mowie tu o forach zagramanicznych po ktorych grzebalem bo sam szukalem szkielka o takiej ogniskowej i skusilem sie na Sigme z USA - 130$ jak na dzien dzisiejszy to niezbyt wielki wydatek.
http://photography-on-the.net/forum/...=291362&page=6
Oczywiscie mialem na mysli stosunek jakosc/cena i wygode jaka jest maly obiektw. Zdaje sobie sprawe ze chociazby nowa Sigma APO 70-200mm F2.8 II EX DG MACRO HSM jest duzo lepsza ale czy do amatorskiej fotografii oplaca sie placic o tyle wiecej? Kazdy chyba musi sobie sam odpowiedziec jakie ma priorytety. Ale lekturke polecam - jest duzo pokazowych fotek zrobionych 350D i ta Sigma.
No ja sie własnie nad tym obiektywem zastanawiam.Planuję zakup w kwietniu.Nie wiem również dlaczego tak mało jest na jego temat.Ma IS ma też duży zakres - ok, światełko ciemne.Też przeczytałem wszystko na tym forum o tym obiektywie,kusie mnie C 70-200 f/4 L bo cenowo dużej różnicy nie ma.Zobaczymy jak to będzie w praniu.W weekend dopadne starego 75-300 USM i będę wiedział czy tych 100mm będzie mi brakowało w L.
Pozdrawiam
Chcę kupić obiektyw na prezent jak wyżej ale nie wiem jaki?Może ktoś mi podpowie?Sam się absolutnie nie znam.Pomóżcie proszę.