Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 43

Wątek: Jaki 55-200 do 400D ?

Awatar zibite
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Tomygun napisz prosze jesli moge Cię prosić krótka opinię o Canonie EF f/1.8 II, wynikajaca z Twoich doswiadczeń.
    Pozdrawiam
    Canon 350 D, Canon EF-S 18-55 Kit, SIGMA 70-300 APO DG, Helios-44M-4 2/58

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Ja mam 50 1.8 II bo pewnie o to pytasz POwiem Ci ze nawet na 1.8 naprawde dziala bardzo dobrze chociaz tez podobno zalezy od egzemplarza. No i jest szybka , nawet jesli plastikowa.Jesli chcesz to podpiac do siebie (moge Ci rowniez uzyczyc 70-200 oraz mam chyba jeszcze na stanie Sigme 28-80 II ) oraz pare innych szkielek to daj znac. W koncu z tego samego miasta jestesmy!
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Awatar zibite
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

JaBlam myślę, że w przypadku tego obiektywu -50/1.8, którego kupnem jestem zainteresowany nie ma potrzeby aż podpinania go i sprawdzania. Niemniej bardzo Ci dziekuje za taka proppozycję. Poprostu zdam sie na Twoja opinie i innych uzytkowników obecnych na forum i nie ryzykując zbyt wiele go kupię.
    Serdecznie pozdrawiam.
    Canon 350 D, Canon EF-S 18-55 Kit, SIGMA 70-300 APO DG, Helios-44M-4 2/58

Uzależniony Awatar Viracocha
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zibite Zobacz posta
    JaBlam myślę, że w przypadku tego obiektywu -50/1.8, którego kupnem jestem zainteresowany nie ma potrzeby aż podpinania go i sprawdzania. Niemniej bardzo Ci dziekuje za taka proppozycję. Poprostu zdam sie na Twoja opinie i innych uzytkowników obecnych na forum i nie ryzykując zbyt wiele go kupię.
    Serdecznie pozdrawiam.
    A ja bym jednak podpiął, bo to dość specyficzny obiektyw. Albo się go kocha i nie odpina od body, albo nienawidzi i nie można na niego patrzeć Ot, taka naprawdę ostra paskudka.

Bywalec Awatar tomygun

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zibite Zobacz posta
    Tomygun napisz prosze jesli moge Cię prosić krótka opinię o Canonie EF f/1.8 II, wynikajaca z Twoich doswiadczeń.
    Pozdrawiam
    myślę że Viracocha najlepiej to określił
    Cytat Zamieszczone przez Viracocha Zobacz posta
    to dość specyficzny obiektyw. Albo się go kocha i nie odpina od body, albo nienawidzi i nie można na niego patrzeć Ot, taka naprawdę ostra paskudka.
    i ja myślę że łącze obie osoby w jednej, czasami gdy go nie mam przy sobie myślę że byłby idealny, gdy go zakładam i nie zabieram nic innego... ech. Koniec końców, za taką cenę to obiektyw reeeewelacjia, i faktycznie jest szybka pomijając że nie ma USM, przynajmniej modelce zawsze otwierają się szeroko oczka jak słyszy to dziwne bzyczenie autofocusa

Cytat Zamieszczone przez JaBlam Zobacz posta
    Jesli chcesz to podpiac do siebie (moge Ci rowniez uzyczyc 70-200 oraz mam chyba jeszcze na stanie Sigme 28-80 II ) oraz pare innych szkielek to daj znac. W koncu z tego samego miasta jestesmy!
    no więc jeśli ja mogę się lekko wprosić na testowanie tego 70-200 to będę :grin:. Wiem też że kiedyś mało pochlebnie wypowiadałeś się na temat serwisu Tamrona... a ja z chęcią posłuchał bym Twojej opinii na temat mojego egzemplarza.
    GALERIA CB <========> GALERIA digart.pl
    Canon EOS 5D + 24-105 f/4 L IS + 70-200 f4 L + 35 f/1.4 L + 580 EX + Jupiter 9 MC 85 f/2 + Sonnar 135 f/3,5MC - GENERALNIE CAŁA MASA SPRZĘTU, I TOTALNY BRAK UMIEJĘTNOŚCI

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Co do Tamrona to mam o tyle niedobre doswiadczenia ze np Canon kazdy jaki kupilem dotad dzialal ok. Wsrod Tamornow i SIgm trzeba bylo wybierac (zwlaszcza przy tamronie) no i do tego gowniany serwis w Polsce. Moze Tamron w innych krajach jest bardzo dobrym rozwiazaniem jesli ktos liczy na pelna pomoc przy nim. U nas chyba tylko jak dostaniesz dobry egzemplarz.
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

wegiel
    Guest

Domyślnie

Dziwne rady dajecie bo z tego co po sieci poczytalem to duzo ludzi chwali Sigme 55-200 i pisza ze jest napewno lepsza niz Tamron 55-200 ktory jest caly z plastiku. Mowie tu o forach zagramanicznych po ktorych grzebalem bo sam szukalem szkielka o takiej ogniskowej i skusilem sie na Sigme z USA - 130$ jak na dzien dzisiejszy to niezbyt wielki wydatek.

http://photography-on-the.net/forum/...=291362&page=6

wegiel
    Guest

Domyślnie

Oczywiscie mialem na mysli stosunek jakosc/cena i wygode jaka jest maly obiektw. Zdaje sobie sprawe ze chociazby nowa Sigma APO 70-200mm F2.8 II EX DG MACRO HSM jest duzo lepsza ale czy do amatorskiej fotografii oplaca sie placic o tyle wiecej? Kazdy chyba musi sobie sam odpowiedziec jakie ma priorytety. Ale lekturke polecam - jest duzo pokazowych fotek zrobionych 350D i ta Sigma.

Zablokowany
    Miasto
    Pomorze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal.s Zobacz posta
    Podłączę się do pytania bo też mnie jakiś długi zoom interesuje

Co myślicie o Canonie 70-300 f/4-5.6 IS USM ?
    Na forum mało się pisze/pisało o tym szkle poza tym że, była wadliwa seria w której wymieniali cała optykę. Warto się interesować tym szkłem ?
    No ja sie własnie nad tym obiektywem zastanawiam.Planuję zakup w kwietniu.Nie wiem również dlaczego tak mało jest na jego temat.Ma IS ma też duży zakres - ok, światełko ciemne.Też przeczytałem wszystko na tym forum o tym obiektywie,kusie mnie C 70-200 f/4 L bo cenowo dużej różnicy nie ma.Zobaczymy jak to będzie w praniu.W weekend dopadne starego 75-300 USM i będę wiedział czy tych 100mm będzie mi brakowało w L.

Pozdrawiam

mabole
    Guest

Domyślnie Jaki obiektyw 55-200 do 400D

Chcę kupić obiektyw na prezent jak wyżej ale nie wiem jaki?Może ktoś mi podpowie?Sam się absolutnie nie znam.Pomóżcie proszę.

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów