Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 43

Wątek: Jaki 55-200 do 400D ?

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    ...nie mam porownania do Canona ani Sigmy, ale ten pierwszy ma drastycznie kiepskie opinie....
    Może sampla? Szkła (czytaj plastiku) na moje szczęście już nie mam ale kilka zdjęć zostało ;-)
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Może sampla? Szkła (czytaj plastiku) na moje szczęście już nie mam ale kilka zdjęć zostało ;-)
    nie... dzieki... wczoraj w Domu Slaskim nasluchalem sie Stachurskyego i Dody... dla mnie porcja plastiku wystarczajaca na tydzien z okladem
    www albo tez flickr

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

nie... dzieki... wczoraj w Domu Slaskim nasluchalem sie Stachurskyego i Dody... dla mnie porcja plastiku wystarczajaca na tydzien z okladem
    To dobrze że Cię Mandaryną nie uraczyli jeszcze
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    To dobrze że Cię Mandaryną nie uraczyli jeszcze
    ewry najt tugezer...

nie no... fakt, to trzeba docenic. Mandaryna jednak wygrywa z niemieckim coverem Love me tender i zestawem hitow z lat 50-tych, ktore nastapily po Dodzie...

dobra, koniec OT 8)
    www albo tez flickr

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

(...)
    pod koniec tego tygodnia, albo na poczatku przyszlego zanabywam w Fotojoke'u taki sloik dla siebie. cos napisze z pierwszej reki. nie mam porownania do Canona ani Sigmy, ale ten pierwszy ma drastycznie kiepskie opinie, a ten drugi to po prostu tania Sigma
    No to jakby mieli jeszcze tego 80-210 to sobie podepnij i sprawdź. Na prawdę za te pieniądze zadziwiająco przyzwoite szkło - przy tym od 55-200 IMO solidniej zrobione. No chyba że ja trafiłem na jakiś wyjątkowy egzemplarz.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar ewg

Domyślnie

Choćbym nie wiem jak przymykał kita (18-55), to nigdy nie uzyskałem tak dobrego zdjecia jak z Tamrona (55-200) już na pełnej dziurze!
    mój aparat: [Ô] , szkła: OOO , statyw: /i\ , fotki: \\\-:\

Coś już napisał
    Miasto
    Milicz

Domyślnie

witam tez sie zastanawiam tele do 350d za 2 miesiące bedem miał ok 800zł i mam problem czy kupić sigme apo czy Tamrona i 50/1,8
    5dmk III 6D 17-40/4 24-70 2.8 70-200/2.8 is ex580II DP-600 epson l800 mavic

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Mysle ze ta druga opcja. Bedziesz mial jedna jasna 50 1.8 i tego Tamrona. Sigma APo co prawda ma dlugi zakres ale i tak od 200 w gore to nie teges juz...
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Awatar zibite
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Rafalg - jeśli mogę Ci cos poradzić z własnego krótkiego doswiadczenia, to kup SIGME 70-300 DG APO - naprawde za cene ok 850 zł będziesz miał przyzwoite szkło w zakresie 70-200. Natomiast 300 mm którym ten obiektyw dysponuje, mimo mankamentów, też z pewnością z pożytkiem wykorzystasz.
    Pozdrawiam.
    Canon 350 D, Canon EF-S 18-55 Kit, SIGMA 70-300 APO DG, Helios-44M-4 2/58

Bywalec Awatar tomygun

Domyślnie

Cóż ja mogę sobie jedynie pogdybyać, ale też jestem na kupnie "takiego" szkła, duuużo już na ten temat przeczytałem i powoli skłaniam się do Canon EF 100-300 f/4.5-5.6 USM, dużo pochlebnych opinii na jego temat czytałem i wydawać by się mogło że to szkło w tym przedziale cenowym będzie najlepsze, dlatego z ciekawością śledzę ten wątek. Mnie pozostaje dziura od 75 do 100 Tobie od 55 do 100 ale chyba w tym przedziale leg zoom sprawdza się wyśmienicie:wink:
    GALERIA CB <========> GALERIA digart.pl
    Canon EOS 5D + 24-105 f/4 L IS + 70-200 f4 L + 35 f/1.4 L + 580 EX + Jupiter 9 MC 85 f/2 + Sonnar 135 f/3,5MC - GENERALNIE CAŁA MASA SPRZĘTU, I TOTALNY BRAK UMIEJĘTNOŚCI

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów