Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 47 z 47

Wątek: Brudna matryca, czy coś z obiektywem ?

Awatar barbarianhord
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Nie, natomiast często spotykamy się z problemem dublowania postów w różnych działach forum, co nie będzie tolerowane [/QUOTE]

sorki miało być raz
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    A nie zapytałes go, w jaki sposób zauważył skoro nie widać na zdjęciach?

Nie, natomiast często spotykamy się z problemem dublowania postów w różnych działach forum, co nie będzie tolerowane

Chyba jak tam grzebał w środku, tak mi się wydaję.moge go zapytać jak bede cośu nich oddawał. w sumie jestem w stanie uwierzyc we wszystko.miałem nowego canona 400d który miał paproch między obudową a wyświetlaczem jak go wyciągałem z pudełka fabrycznego.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    a nie wiecie jak w razie syfu pod filtrem widocznego na zdjeciach reaguje serwis canona
    Ostatnio edytowane przez barbarianhord ; 04-08-2008 o 19:39 Powód: Automerged Doublepost
    Człowiek uczy się całe życie i głupi umiera.....??: ??:

Domyślnie

pomocy !!!!

Prosze Was o pomoc, bylem dzis na spacerze, wracam, ogladam zdjecia a tam na niektorych mam takie plamki jak wyzej pokazane, wrzucilem pare zdjec ktore sa nizej, problem jaki zauwazylem to fakt ze raz owe plamki wystepuja a raz nie, nawet jest tak ze 3 zdjecia robione po sobie, raz jest a 2 razy nie ma no i sie przestraszylem co to moze byc:

1. Tu mamy czyste zdjecie...f/9.0

2. zdjecie zrobione doslownie 10s pozniej, juz mamy 2 plamki, gdzie w miedzyczasie nie zmienialem obiektywow ani nic nie otwieralem...f/16.0

3. tutaj juz gdy sie w domu zorientowalem i sprawdziel mczy to puszka, czy obiektywy, okazalo sie po sprawdzeniu obu obiektywow ze to jednak puszka, tutaj jest ustawione na f/20

prosze o pomoc, czy to matryca, czy istnieje zagrozenie ze problem jest duzo bardziej powazny niz matryca, i inne pytanie, ile taki serwis bierze za wyczyszczenie takiej matrycy ??
    z gory dziekuje za pomoc

PS. Sorki za brak polskich liter, ale jestem w Austrii i dysponuje only szwabska klawiatura

Dopiero zaczyna Awatar mateuszpk
    Miasto
    Lodz

Domyślnie

Im wieksza f tym wiecej syfow widac
    To brod na matrycy
    350D || kit || Velbon

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Ale to jeszcze nie powód, żeby rozjechać forum rozmiarem obrazka. Nie wpadaj w panikę, Kup beztalkową gruchę i przedmuchaj matrycę. No i nie rób zdjęć przy f16 lub więcej, bo to nic nie daje. Poza syfami masz zagwarantowane mydło ze względu na dyfrakcję.

Domyślnie

dziekuje, troche mi ulzylo po Waszych wyowiedzach ze to "tylko" matryca,
    czy orientujecie sie moze ile taki serwis moze wziac za czyszczenie matrycy?
    jednak troszke boje sie robic to samemu, wole oddac to w profesjonalne rece

Dopiero zaczyna Awatar mateuszpk
    Miasto
    Lodz

Domyślnie

czlowieku :P
    idziesz do apteki, prosisz o duza gruche ( najlepiej bez talku ale jak bedzie z talkiem to wygotujesz ją ) aparat ustawiasz w trybie czyszczenia matrycy ( musisz miec naladowane aku ) przekrecasz go do gory nogami i dmuchasz :P Po co masz placic jak mozna to samemu zrobic, tych syfow nie usuniesz na zawsze tylko na jakis czas, ja usunalem swoje wpadly mi za tydzien nastepne ( a nie zmieniam szkiel ) i co bedziesz latal do serwisu z tym czesto ? :P
    350D || kit || Velbon

jedrzej0783
    Guest

Domyślnie

Niestety i ja tez mam problem z matrycą.
    Najpierw miałem zabrudzone lustro i matówkę, ale po "przedmuchaniu" jest glanc
    No ale teraz na matrycy są paprochy. Aparat jest na gwarancji, tak więc może wyczyszczą.
    Pytanie, czy ktoś orientuje się, ile po gwarancji kosztuje czyszczenie matrycy i ewentualnie matówki+lustra, bo sam na siłach się nie czuje i tak delikatnego podzespołu wolę nie tykać.

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów