Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Telekonwerter...

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez franker Zobacz posta
    TeleOBIEKTYW- jak sama nazwa wskazuje jest to (obiektyw, który ma ogniskową powyżej 70... ale co ja tu o ogniskowej...) taki obiektyw, który ma duzego "zooma"
    Ściślej mówiąc, powyżej 70mm jeszcze jest obiektyw portretowy. Teleobiektyw zaczyna się od 100 milimetrów ogniskowej.
    Cytat Zamieszczone przez franker Zobacz posta
    telekonwerter jest to taki konwerter, który powieksza ogniskową (zoom) o ileś np. 1,85 lub 2 krotnie!
    Ogniskowa ma mało wspólnego z zoomem. Rzekłbym nawet, że nic nie ma wspólnego Ogniskowe obiektywu z podpiętym konwerterem można mnożyć przez krotność konwertera.
    Ale trzeba pamiętać, że konwertery pogarszają jakość obrazu.

wojtekwk1
    Guest

Domyślnie

dziex ze wspomniales ze pogarszaja jakos obrazu nie wiedzialem A poweidzcie mi albo pokażcie zdjecia jakie mozna zrobic aparatem canon s3is takie wiesz 7 poty max co da sie zrobic albo takie srednie dowiem sie co moj sprzet potrafi...

Bywalec

Domyślnie

Co prawda S2 IS to nie S3 IS, ale takie sample mogą dużo wyjaśnić:
    Znalezione na googlach(!):
    http://www.lensmateonline.com/newsite/S2tele.html
    Pozdrawiam.

AZJ
    Guest

Domyślnie

W akcesoriach do canona s3 i3 jest napisane, ze do niego ma byc konwerter tele TC DC58N, na infolinii pani powiedziala, ze tylko ten pasuje. Ja mam tulejke 58mm i pytanie czy nie jest tak, ze kazdy telekonwerter na 58 mm bedzie ok, przeciez inne firmy tez mozna zakladac no nie, z linku powyzej sa fotki z olympusem i reynoxem, a mnie interesuje TC DC58A . Czy s3 is bedzie z wspolpracowac z TC DC58A?

TIA AZJ

Domyślnie

będzie współpracował z kazdym który doniego dokręcisz jeśli będzie to miało gwint mocowania 58 mm a jeśli inny mozesz zastosować redukcję ale wtedy prawdopodobnie bedzie lekka wineta, a serwis czy infolinia orginalna powie ze tylko orginalny sprzęt pasuje:d
    Canon 1D MK III, 300D x2| BG-E1 | Tokina 12-24 f/4 SPRZEDAM | Canon: 24-70 f/2,8 L | | 28 f/1.8 | 50 f/1.4 | 85 f/1.8 | 75-300 f/4-5.6 | 420EX |
    zamiennik RS-60E3 | EOS -> m42 | Revuenon 50 f/1,8 | MC 3M-5CA 8/500 | pierścionki | First Opticam PRO-6604G + inny badziewny trójnóg

www.nagor.prv.pl - FOTOblog.

AZJ
    Guest

Domyślnie

No to wlasnie jest dla mnie logiczne ale jeden gosc sprzedaje na allegro telekonwerter TC DC58N bo nie dzialal dobrze z s3 is, mowi ze jak kupil TC DC58B to wszystko jest ok, ten N nie ostrzyl niby dobrze. Czy to jest mozliwe czy moze ten konwerter jest jakis nie do konca sprawny?

Pozdro AZJ

P.S. Na stronie canona niby N jest do s3, ale w instrukcji to wlasnie B podaja jako pasujacy. Zalezy mi na tym z literka A.

AZJ
    Guest

Domyślnie

Witam,
    Postanowilem sprawdzic co do czego pasuje i skorzystalem z nadarzajacej sie okazji do kupna TC DC58. Okazalo sie jednak, ze to nie takie proste i konwerter Canona TCDC58 nie nadaje sie do mojego S3iS. Niby wszystko do siebie pasuje, ale zdjecia wychodza nieostre, rowniez na manualnym fokusie.

Pozdro Grzegorz

P.S. Jesli ktos jest zainteresowany TC DC58 (do aparatow serii G)to mam do sprzedania Ja szukam TC DC58B

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów