Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: Czy mężczyźni to daltoniści?

Mieszany widok

Bywalec Awatar LemonR
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie Czy mężczyźni to daltoniści?

Hej taka mała przygoda mnie spotkała.
    Wysłałem żonę do fotografa bo potrzebowała zdjęcie do dowodu po wcześniejszym długim tłumaczeniu, że sam jej nie zrobię bo to musi być studio, lampy itd. Poszła... Kiedy pokazała mi zdjęcia to mnie normalnie ścięło!
    Chodzi o kolor całe foto bije w czerwień, a cienie pod włosami (pod grzywką) i ciemniejsze partie włosów są czerwone. Kolor skóry daleki jest od rzeczywistości (skóra ma odcień czerwonego). ponadto podejrzewam, że zachwiane zostały proporcje ale tu pewności nie mam być może to kwestia ustawienia.
    Udałem się z reklamacją i tu się zaczyna:
    Facet twierdzi, że zdjęcie jest Ok a mężczyźni to daltoniści i każdy widzi inaczej.
    Pokazałem mu zdjęcie z ich zakładu z przed 5 lat które moim zdaniem jest o wiele lepsze a on mówi, że właśnie to jest kiepskie bo bije w zielone. Pokazałem zdjęcie z innego zakładu, które moim i mojej żony zdaniem jest super a on mi mówi, że ono bije w czerwone a jego zdjęcie jest OK.
    Rozmowa trochę trwała i facet upierał się że zdjęcie jest OK, a wyszedłem kiedy powiedział, że w Bydgoszczy jest tylko jeden zakład który robi lepiej od nich. Co za wrodzona skromność.
    To jakie zdjęcia robią ci gorsi?
    Jak to jest z tym daltonizmem. Ja i żona widzę czerwone zdjęcie a on widzi, że jest OK?

Sorki za błąd "mężczyźni" oczywiście
    Ostatnio edytowane przez LemonR ; 30-03-2007 o 14:18

Coś już napisał Awatar lemina
    Miasto
    Nie z Polski

Początki nałogu Awatar piszczal
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

było zrobić w BW
    aktualnie: Canon EOS R6 | Sigma A 35/1.4 DG HSM | Canon 135/2 L | Canon 16-35/4 L

Bywalec Awatar LemonR
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piszczal Zobacz posta
    było zrobić w BW
    założę się, że też byłoby czerwone

Tak sobie jeszcze analizuję. Tło na którym robią zdjęcia jest szare, i do tego brudne, a facet mówił, że do DO tłu musi być białe co chyba jest nieprawdą. Więc może wyciągali tą biel i wyszło jak wyszło.
    Ostatnio edytowane przez LemonR ; 30-03-2007 o 14:14

Dopiero zaczyna Awatar marekbp
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

Miałem dokładnie taką sytuację, tylko, że u mnie doszedł jeszcze całkowity brak ostrości i zły rozmiar zdjęcia. W dwóch zakładach powiedziałem ludziom tam pracujacym, co myślę o takiej pracy. Wreszcie do trzeciego kazałem iść żonie samej - w końcu musiała zrobiić to zdjęcie, a przy mnie pewnie nie odebrałaby żadnego
    marekbp
    350D

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Ja pierniczę... Co to za zakłady? U mnie na osiedlu gość pstryka takie zdjęcia A70-ką, dwie żarówki błyskowe z parasolkami, na tle ściany - niby prymityw straszny. A zdjęcia wyglądają jak należy.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Bywalec Awatar tomygun

Domyślnie

no i kobiety maja jeszcze o wiele lepszy węch :P
    GALERIA CB <========> GALERIA digart.pl
    Canon EOS 5D + 24-105 f/4 L IS + 70-200 f4 L + 35 f/1.4 L + 580 EX + Jupiter 9 MC 85 f/2 + Sonnar 135 f/3,5MC - GENERALNIE CAŁA MASA SPRZĘTU, I TOTALNY BRAK UMIEJĘTNOŚCI

Domyślnie

Facet spie....ł zdjęcia, teraz się głupio tłumaczy i tyle :-)
    Znam takich, co w zyciu nie przyjmą reklamacji, bo są "nieomylni".

Bywalec Awatar LemonR
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krisspy Zobacz posta
    Facet spie....ł zdjęcia, teraz się głupio tłumaczy i tyle :-)
    Znam takich, co w zyciu nie przyjmą reklamacji, bo są "nieomylni".
    No właśnie o to chodzi, że jego zdaniem to zdjęcie jest świetne. I to mnie wnerwia najbardziej. Co prawda zaproponował, że może zdjęcie powtórzyć ale inna sprawa, że żona nie chce tam już iść.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez LemonR Zobacz posta
    No właśnie o to chodzi, że jego zdaniem to zdjęcie jest świetne.
    A znasz kogoś kto chętnie przyznaje się do własnych błędów? zwłaszcza jeżeli jest "zawodowcem"?

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów