Strona 6 z 27 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 261

Wątek: Czyszczenie matrycy

klm1972
    Guest

Unhappy czyszczenie zaplamionej matrycy

Cytat Zamieszczone przez piekarz23 Zobacz posta
    Jak najlepiej wyczyścić matrycę(mam drobne pyłki) A może lepiej oddać aparat do serwisu
    mam problem z plamami na matrycy po przedmuchaniu powietrzem z puszki(już wiem że się tego NIE ROBI!!! ale jestem jak Polak ...po fakcie) Jeśli możecie dajcie namiary na serwis w Białymstoku, bo sam nie będę ryzykować czyszczenia . Cała procedura odbędzie się na C. 10D. Z góry dziękuję !!!

Bywalec
    Miasto
    Darmstadt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DoMiNiQuE Zobacz posta
    No i stalo sie
    Dzis dolaczylem do klubu posiadaczy zasyfionych matryc...
    zrobilem dzis kilka fotek prz F16 i sie przerazilem
    jak tylko przyjde z pracy bede probowal tych wszystkich metod z dmuchaniem, chuchaniem, pompkami od materacy i wacikami do uszu
    co najdziwniejsze golym okiem nie widac zadnych paprochow na matrycy
    golym okiem nie widzisz tez 10mln pikseli

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kocotgrz Zobacz posta
    czasami po czyszczeniu może się okazać że zamiast 1 dużej widocznej mamy 10 małych
    kropek, króre dopiero po zabawie z kontrastem widać.
    Pragnę zauważyc, że obrabiając "normalne" zdjęcie nigdy nie rozciąga się kontrastu xxxx krotnie jak w tym przypadku

Coś już napisał Awatar gokyu
    Miasto
    Silesia City

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pszczola Zobacz posta
    Ooo... no to tylko 'lupy' do okularow bede musial zakupic. Do budzenia szacunku i podziwu... ;-)
    zbedny sarkazm i ironia budzi tylko moj nieklamany i z wszech miar uzasadniony... niesmak... - pod rozwage drogi kolego...

pozdrawiam
    nie polemizuj z glupcem, najpierw sprowadzi Cie do swojego poziomu... a pozniej pokona doswiadczeniem...

30d + kit, 50 1/8,
    420 EX
    , plus troche fajnego badziewia na m42

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Domyślnie

i trafilo tez na mnie, syfek na 30D. O dziwo na moim starym 400D po setkach zmian obiektywow - nieraz na wietrze itp zero syfu <szok> - nie moglem uwierzyc. Na 20D ktore mam tez nie ma syfku, na 30D pomimo czyszczenia (Lenspen) zostalo cos czego nie moge za chiny usunac, wkurza to niemilosiernie bo cala reszta pieknie zeszla. Wniosek stad taki ze ta czyszczarka w 400D w moim mniemaniu dziala bez zarzutu chyba
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Uzależniony Awatar Viracocha
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez banan82 Zobacz posta
    i trafilo tez na mnie, syfek na 30D. O dziwo na moim starym 400D po setkach zmian obiektywow - nieraz na wietrze itp zero syfu <szok> - nie moglem uwierzyc. Na 20D ktore mam tez nie ma syfku , na 30D pomimo czyszczenia (Lenspen) zostalo cos czego nie moge za chiny usunac, wkurza to niemilosiernie bo cala reszta pieknie zeszla. Wniosek stad taki ze ta czyszczarka w 400D w moim mniemaniu dziala bez zarzutu chyba
    No i drugi wniosek, że czyszczarka z 400D, działa też w 20D

Początki nałogu Awatar BelYaal
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zabol Zobacz posta
    a mikrorysy?
    To po serwisie na Zytniej bym mial pewnie row marianski, Mapujac hoty powiedzialem aby przy okazji szczyscili matowke (tego sam nie chcialem robic) lustro i matryce.. taka kompleksowa usluga platna 60 zl, chyba, ze ma sie gwarancje nie przekraczajaca pol roku co bylo w moim przypadku i o ile matowka i lustro byly czysciutkie, to matryce skopali z czyszczeniem tragicznie, byla brudniejsza niz przed, na szczescie darmowa dla mnie usluga to byla, wiec sie nie przejalem i sam doczyscilem, ale nie wiem czego oni tam do tego uzywaja, bo byla bardzo upaciana.
    Ja uzywam gruchy i w razie czego lespena co polecam zamiast wacika do uszu (bo moze ktos uzywal ), a lespen poradzil sobie idealnie z tym co zostawila Zytnia, bo grucha i pedzelek nie pomogly, musialem uzyc drugiej koncowki.

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Domyślnie

tez uzywam lenspena, ale nie moge sie doczyscic dwoch kropek z matrycy, ta koncowka trojkatna jest swietna, mieciutka itp, ale no za chiny, bede w kraku to polece do serwisu na czapskich, oni sie tym g*** zajma
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez banan82 Zobacz posta
    tez uzywam lenspena, ale nie moge sie doczyscic dwoch kropek z matrycy, ta koncowka trojkatna jest swietna, mieciutka itp, ale no za chiny, bede w kraku to polece do serwisu na czapskich, oni sie tym g*** zajma
    A przyjrzales sie dokladnie czy te syfki nie sa przypadkiem POD filtrem na matrycy? Wtedy tylko wymiana matrycy sie ich pozbedzie.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    A przyjrzales sie dokladnie czy te syfki nie sa przypadkiem POD filtrem na matrycy? Wtedy tylko wymiana matrycy sie ich pozbedzie.
    A to w ogóle jest możliwe żeby się coś dostało pod ten filtr? To nie jest przypadkiem jedna całość razem z matrycą?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 6 z 27 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów