Pokaż wyniki od 1 do 10 z 261

Wątek: Czyszczenie matrycy

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar Drozdi
    Miasto
    EU

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zabol
    no dobra, a ja na matrycy [20D] nie mam paprochów tylko takie jakby plamki, sam nie wiem od czego. mozna po porównać do śladów jakie po wyparowaniu zostawiają krople wody na czystej szybie. Co z tym zrobic??
    Zabol dokladnie tak samo myslalem jak Ty, kiedy wrocilem w sobote do domu i zaczalem przegladac zdjecia. Zauwazylem plamki na zdjeciach i myslalem, ze to moze kropelki wody, ktore byly na obiektywie. Ogladalem dalej i zobaczylem te same plamki na zdjeciach, ktore zrobilem innym obiektywem. Wtedy sie przylamalem ??:

Zrobilem test. Biala karta papieru, ostrosc na "nieskonczonosc", f/22 i sie przerazilem. Bylo pelno paprochow.
    Za pomoca gruszki udalo mi sie wyczyscic matryce w 99%. Ponowilem czyszczenie jeszcze raz i mam w 100% czysta matryce

Bardzo pomogl mi ten esej:
    Czyszczenie matrycy
    Ostatnio edytowane przez Drozdi ; 09-03-2006 o 16:17
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Bywalec Awatar Paprochwbody
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Nie wiem co jest grane, ale link do eseju o czyszczeniu matrycy nie działa...
    (5III+1IIn+24-105+150+100-400)

http://www.pbase.com/tmirkowski/profile

Początki nałogu Awatar marabut199
    Miasto
    London (UK)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Drozdi
    Za pomoca gruszki udalo mi sie wyczyscic matryce w 99%. Ponowilem czyszczenie jeszcze raz i mam w 100% czysta matryce
    ]
    Tylko, ze on mowi ze ma plamy z wyparowanego plynuna matrycy a nie na zdjeciach. Jesli tak, to grucha mu nie pomoze.

Z innego watku wiem, ze chlop sie cyka z relatywnie bezstresowym updatem firmware wiec troche mysle ze "pacykowanie" po matrycy moze podbic mu cisnienie zbyt wysoko.

Jak ktos sobie nie ufa, to w takim wypadku zawsze wole radzic serwis. Ile wezma, nie wiem, mozna zapytac...
    Zaczynalem DRUHEM...teraz tez mam plastikowy aparat.:rolleyes:

Uprawnienia umieszczania postów