Strona 24 z 27 PierwszyPierwszy ... 142223242526 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 231 do 240 z 261

Wątek: Czyszczenie matrycy

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Gruszkę do"przedmuchiwania " radziłbym nabyć w sklepie z akcesoriami foto i przeznaczoną do tego celu.Jak największą z zaworkiem i filtrem na wlocie powietrza.

Dopiero zaczyna Awatar george
    Miasto
    PL

Domyślnie

Dokładnie jak mówi poprzednik, nie wiem czemu wszyscy uparli się na gruszki z apteki!
    Po pierwsze jak ma talk w środku to tylko sobie bardziej zapaskudzisz wnętrze body. Najpierw trzeba taką gruszkę umyć w środku. ALE porównywałem gruszkę aptekarską i fotograficzną i jest różnica. Ta przystosowana do foto ma naprawdę silny podmuch a nawet regulowany kąt "dmuchawki", tamtą aptekarską nie chciałoby mi się czyścić tych urządzeń do jakich je używam.
    Kosztowała 39zł i wymiata... dobrze kurz ;D mój fav - Giottos Q-Ball Air Blower

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez george Zobacz posta
    Dokładnie jak mówi poprzednik, nie wiem czemu wszyscy uparli się na gruszki z apteki!
    Po pierwsze jak ma talk w środku to tylko sobie bardziej zapaskudzisz wnętrze body. Najpierw trzeba taką gruszkę umyć w środku. ALE porównywałem gruszkę aptekarską i fotograficzną i jest różnica. Ta przystosowana do foto ma naprawdę silny podmuch a nawet regulowany kąt "dmuchawki", tamtą aptekarską nie chciałoby mi się czyścić tych urządzeń do jakich je używam.
    Kosztowała 39zł i wymiata... dobrze kurz ;D mój fav - Giottos Q-Ball Air Blower
    Gdzie można tę gruchę (Giottos Q-Ball Air) kupić za taką kasę ?

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koraf Zobacz posta
    Gdzie można tę gruchę (Giottos Q-Ball Air) kupić za taką kasę ?
    Najtaniej tutaj: http://www.fotoceny.pl/product/index/id/13184 znalazłem. 45 zł plus pewnie jakieś koszty wysyłki. Jak ktoś z Bydgoszczy jest zainteresowany to możemy razem zamówić, aby za jedną przesyłką przyszło.
    | 50D | 17-85 | S30 1.4 | 50 1.8 | 70-200 4 L | 430 EX II |

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Dzięki :-D,trochę poszukałem i znalazłem za 35 zł :http://www.foto-net.pl/sklep/produkt...ir-Blower.html.
    Jestem z Legnicy.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez george Zobacz posta
    ALE porównywałem gruszkę aptekarską i fotograficzną i jest różnica. Ta przystosowana do foto ma naprawdę silny podmuch a nawet regulowany kąt "dmuchawki", tamtą aptekarską nie chciałoby mi się czyścić tych urządzeń do jakich je używam.
    To chyba oczywiste, gruszka "z apteki" projektowana jest tak, by mocno zasysać, a nie dmuchać.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PrzemoBydg Zobacz posta
    Pytanie do użytkowników z Bydgoszczy. Szukam sprawdzonego miejsca gdzie wyczyszczą mi matryce? Znalazłem firmę SUEL, ktoś korzystał?

Problem mam z canonem 50d. Podczas patrzenia przez wizjer widać jakby czarne małe kropeczki i takie nieco większe jakby cienie.

Zrobiłem fotki nieba, na przysłonach: f32, f22, f16 widać kropki na zdjęciu.

Zasadnicze pytanie czy da się coś z tym zrobić? Tak mi się wydaje, że te paprochy które widze w wizjerze nie do końca się pokrywają z tymi, które są na fotkach.
    Witam korzystałem z usług serwisu Suel i jestem zadowolony. Również moi znajomi korzystali. Jeśli więc nie chcesz samemu podejmować się ryzyka czyszczenia matrycy zleć to serwisowi. Robią zdjęcia testowe i część z nich wysyłają na bloga CzyszczenieMatrycy Info.

Pozdrawiam
    Kermit

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PrzemoBydg Zobacz posta
    Znalazłem firmę SUEL, ktoś korzystał?
    Postanowiłem jednak skorzystać z w/w serwisu. Wszystko załatwione (wyczyszczone), także polecam w Bydgosczy jakby ktoś szukał. Obsługa w porządku.

Początki nałogu
    Miasto
    Zamieć

Domyślnie

Ile kosztuje czyszczenie matrycy w owej firmie ?

Czy lustro i matówkę również wyczyścili ?

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Mi wyczyścili tylko te paprochy z wizjera.

Stwierdziłem, że matrycy na razie nie będę czyścił.
    Cennik: http://www.suel.pl/oferta

Strona 24 z 27 PierwszyPierwszy ... 142223242526 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów