Strona 17 z 27 PierwszyPierwszy ... 71516171819 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 261

Wątek: Czyszczenie matrycy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czarek Zobacz posta
    Czy ktoś stosował ten wynalazek
    http://www.sensor-film.com/cleaning.html
    Pomysł ciekawy, ale bym się bał smarować tym matrycy. Wprawdzie nie wygląda to niebezpiecznie dla samej matrycy, ale moim zdaniem jest bardzo niebezpieczne dla reszty aparatu, szczególnie migawki gdyby przypadkiem Ci ręka drgnęła w czasie malowania. No i trzeba mieć naprawdę dobrą baterię co by wytrzymała te dwa suszenia na otwartej migawce. Bo jak padnie w trakcie i zamknie migawkę, to może być nieciekawie...
    Pozdrawiam serdecznie!

Arkadiusz Stopa

Pełne uzależnienie Awatar Tezet-gdynia
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czarek Zobacz posta
    Czy ktoś stosował ten wynalazek
    http://www.sensor-film.com/cleaning.html
    Jak ktos to znajdzie w PL za rozsadna cene, to ja chetnie skorzystam

Bywalec
    Miasto
    Clare

Domyślnie

Sluchajcie ten watek dotyczy czyszczenia matrycy ,wiec zamieszcze to tutaj lecz chodzi o inna kwestie. Musze (sprobowac) wyczyscic matryce, badz filtr od srodka .Bede rozbieral 30d by wyciagnac i rozkleic ...i teraz... na ile sie zorientowalem bede musial rozkleic filtr od matrycy jest tam specjalny klej (silikonowy). Powiedzcie jaki najlepszy bedzie klej by to pozniej na nowo razem skleic. Szukam ale bez pewnosci, moze macie jakies tipy badz doswiadczenia?

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Jak widzę brud w prawym dolnym rogu na ekranie, to jak spojrzę na matrycę, to gdzie to będzie?

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

w lewym górnym oczywiście
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Domyślnie

Witam!
    Prosiłbym o podanie namiarów jakiegoś profesjonalnego punktu we Wrocławiu, gdzie wyczyszczę matrycę, lustro oraz matówkę. Piszę "profesjonalnego", tzn. z doświadczeniem, gdzie nie rozkalibrują AF i nie narobią bałaganu.
    A jeśli nie Wrocław, choć tutaj mam blisko, to który?
    Czy na Żytnią można śmiało oddać?
    K.M.Ż

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Witam,

Do tej pory miałem przejścia z czyszczeniem matrycy na żytniej, gdyż po ostatnim czyszczeniu miałem ją bardziej zachlapaną niż przed czyszczeniem. Wysłałem jakieś maile ale oczywiście Pan z obsługi zlał mnie jak tylko się dało. Dopiero po wypełnieniu ankiety satysfakcji a raczej zażenowania klienta (biorąc pod uwagę, że sporo mojego sprzętu się tam przewinęło) zadzwoniła do mnie miła Pani i jak się okazało można tą usługę wykonać należycie.

Tyle na temat serwisu, teraz stwierdziłem, że nie chcę przechodzić tego więcej i zabieram się za czyszczenie samodzielne za pomocą dust-aid. Mam dwa zestawy jeden na moro wand i drugi na sucho platinum. Z racji tego że w jedynce mam dosyc mocno zachlapaną matrycę to muszę wyczyścić na mokro. Mam pytanie do osób, które używały/używają dust-aida czy macie jakieś wskazówki co do samego czyszczenia lub jakieś ciekawe pomocne tipy? z góry dzięki za podpowiedzi.

Bywalec Awatar vinietu
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

Przewijają sie tu te rózne zestawy, nazwy przerózne na szpatułki i inne cuda....nie korzystam i nie śledzę już dawno co pojawi się za nowość w tej dyscyplinie.
    Patent jeden i środki do tego te same ;waciki i izopropanol do analiz (po destylacji).
    Dlatego, że wacików nie zabraknie ....tzn. biorę, chwilę czyszczę i sru ...następny, potrafię zużyć sporo jesli mam ochotę i coś mnie najdzie na super efekt.
    Generalnie to staram się nie zaglądać do matrycy zbyt często i nie przejmuję się widokami 100% f22.
    5D, 30D, C 50/1.4 , 85/1.8 , 300/4L , 17-40/4L , 70-200/4L , z16/2.8 , N Di866

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie

A ja sobie dzisiaj oglądam zdjęcia na wyświetlaczu "piątki" przy maksymalnym zbliżeniu i nagle szok. Biały punk przy dolnej części ekranu. Nerwowo odpinam szkło sprawdzam, przeglądam nic nie ma. Dwa razy programowo czyszczę matrycę robię ponownie zdjęcie i nic. Punkcik podobny do martwego piksela nadal jest. Szybko wertuję zdjęcia z karty aż do najstarszego z przed 3 miesięcy i wszędzie to samo. Cały spocony z ciśnieniem znacznie przekraczającym normy odpalam ręczne czyszczenie matrycy. W ruch idzie gruszka. Kilka dmuchnieć, podpinam szkło, strzelam, włączam podgląd na maksa i.... uffff to był tylko paproch na matrycy

Domyślnie czyszczenie matrycy

Witam serdecznie poszukuje solidnego zakładu który wyczyści mi C5D zapraszam wszystkich któzy by chcieli by sie podzielić swoimi typami. Preferował bym rerwisy z regionu Łodzi
    Canon EOS 5D + Canon 28-300/1:3,5-5,6 L IS USM, Canon 50/1:1,4 USM

Strona 17 z 27 PierwszyPierwszy ... 71516171819 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów