i jeśli idzie o udział mojej skromnej osoby w tym wątku wracamy do punktu wyjścia, pamiętasz ja od początku pisałem że właśnie tak bym chciał zrobić bo nie znam się na składaniu (doborze komponentów) a całkowicie powierzać tego sklepowi nie chcę bo nie mam już zaufania - na podstawie doświadczeń. Stąd moje zainteresowanie "gotowymi" komputerami - Mac / PC. Tylko że co napiszę o swoim ew. wyborze dostaję odpowiedź w stylu; tego nie ma sensu bo lepszy za 30% taniej można złożyć ...Zamieszczone przez sid
zatem może znajdzie się ktoś kto poradzi konkretnie które puzzle wybrać do komp. za +/- 3000PLN - już wcześniej dosyć szczegółowo opisałem co robię; grafika 2D - PS + CDraw z obróbką zdjęć + obróbka audio na zewnętrznym interfejsie USB (więc niezależnym urządzeniu) to co na PC nie wymaga mocy większej niż obróbka w PS 100MB tifów ... nie gram, nie uprawiam na komputerze rozrywki innej poza czytaniem forum:-D komputer na miarę takich potrzeb i pieniędzy, w miarę nowoczesny, przede wszystkim stabilny.