Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
Czytam sobie ostatnie strony tego wątku i wieje z niego ignorancją, że aż boli.
Najłatwiej jest tak napisać, nie tłumacząc dlaczego, nie podając argumentów i przede wszystkim nie udzielając wartościowych informacji, w zamian za te rzekomo wprowadzające w błąd. W ten sposób łatwo i niedużym kosztem można zdyskredytować innych i wypromować siebie, nie poświęcając za dużo czasu dla plebsu.

Może ostro to zabrzmiało, być może zbyt ostro, ponieważ Tom01 też dzieli się swoją wiedzą w innych tematach, jednak niemiłe wrażenie pozostało. Proponuję albo się wypowiedzieć w szczegółach, albo nie robić zamieszania.

Ja nie przypisuje sobie autorytetu wszystkowiedzącego, tylko dziele się tym, co uważam za przydatne dla innych, dobrowolnie poświęcam swój czas, ale nie znaczy to, że jestem nie omylny, sam chętnie dowiem się czegoś nowego, w końcu uczymy się całe życie.

Porady fotograficzne na forum też piszą nie tylko wybitni fotografowie.

Cytat Zamieszczone przez tomekde Zobacz posta
czy pomiędzy C2duo a i5 jest jakaś przepaść wydajnościowa? wiecie taka odczuwalna (bez podkręcania;-)), innymi słowy czy warto iść w i5 - to chyba 4 rdzenie tak?
Zależy jakie modele porównujesz, przede wszystkim C2D to technologia która odchodzi w przeszłość, nie będzie nowych, szybszych procesorów, możliwości upgrade-u w przyszłości. Od siebie dodam, że w tym roku wychodzą procesory Intela iCore 9, posiadające 6 rdzeni, które wraz z technologią HT są widziane w systemie jako 12 rdzeni. Będą w pełni kompatybilne z płytami głównymi pod iCore 7, które na rynku są już dłuższego czasu.
i jak to jest z tymi 64bitami, wiem że widzą więcej ramu niż 32bitowy xp - i to na tym polega jego siła (win7)?
Przede wszystkim chodzi o ilość RAMu, reszta to przy okazji. A Win 7 to po prostu nowy system i ma swoje unikalne cechy niezależnie od tego czy x64 czy x32, Vista też jest x64.
i jeszcze jedno: czy zasilacze chieftec to dobra marka?
Dobra, niektórzy uważają, że jedyna słuszna, wg. mnie są lepsze, cichsze. To tyle na tym poziomie ogólności.
przepraszam, ale chyba jednak poskładam grata w sklepie z kontrolą użytych podzespołów, wolę po prostu dołożyć do monitora a budżet jest jaki jest.
Najlepiej by było, gdyby ktoś z doświadczeniem zaproponował Ci gotowy zestaw szyty na Twoją miarę, a ty byś jedynie zlecił w sklepie złożenie komputera według podanych instrukcji. Wtedy nie dopłacając możesz mieć przyzwoity config, bez niebezpieczeństwa, że coś Ci wcisną.