Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
jesli juz mial bym brac to jakas stacja na xeonie , bo to to jest domowy komputerek ktory mozna zlozyc za 20-30% mniej , taki sam
ja tu czegoś nie rozumiem chyba, tzn. że co; takiej stacji na Xeonie nie można sobie złożyć samemu? a taki komputerek domowy tak? i ten i ten posiada chyba podzespoły dostępne w sprzedaży?

dla mnie podkręcanie procesorów itp.. to - przepraszam bardzo wszystkich podkręcających - dziecinada, zupełnie nie wyobrażam sobie praktycznego zastosowania takich zabiegów, co to fizycznie daje? że w PS coś zrobi się w 1 sek. zamiast 1,5? bo chyba większych realnych różnic nie ma. Oczywiście rozumiem że może kogoś po prostu rajcuje podjeżdżanie temperaturą procesora do granic jego wytrzymałości, chłodzenie go cieczą i tego typu eksperymenty, tylko myślałem ze rozmawiamy tu o komputerze w kontekście narzędzia dla grafika, fotoedytora ...

Dla mnie najważniejsze w kompie jest to o czym pisze sid - stabilność, tak na prawdę to ten parametr na dłuższą metę daje realny komfort pracy, to że PS zmieli coś 2sekundy szybciej nie jest tak ważne jak to żeby w kluczowych procesach jego praca nie została przerwana zwiechą, albo przy realizacji terminowego zlecenia nie rozkraczyło się pudło bo akurat okazało się że jednak 90 stopni może usmażyć procesor