Czemu akurat Fedora? Przyzwyczajenie, czy inne powody? Pytam, bo ja sie do fedory jakoś przekonać nie potrafię... a może powinienem...
Czemu akurat Fedora? Przyzwyczajenie, czy inne powody? Pytam, bo ja sie do fedory jakoś przekonać nie potrafię... a może powinienem...
Nie wiem czemu sie obawiasz puscic wentyla na min , chocby na 5v , chociaz jesli tam masz noctue na radiatorku to i na 12v stosunkowo cisza jest.
no comment...
Dzięki za uznanie. Rewanżuję sie tym samym. Widzę, że obaj wiatraczków nie lubimy. Masz rację z pamięcią. Ponieważ nie jestem do końca "techniczny" to budowa takiego zestawu wiąże sie u mnie ze stressem stąd mimo starań wpadki
. Nie zawsze to co wybrałem było dostępne. Na starą obudowę - 12 kilogramowy Chiftec nie mogłem już patrzeć. Wybrałem lżejszą ale dźwięczniejszą bo taką mogłem dostać bez czekania i bardziej mi sie podobała - ale i tak jest cicho. Podziwiam cię za wierność Linuksowi, ja nie dałem rady bo większośc tych programów na których mi zależy nie jest napisanych na Linuksa. Mam jednak Knoppixa w Cruzerze i czekam na lepsze czasy.
Pozdrowienia, swnw.
Muflon,Ja swoje zabawki zmieniałem już chyba z miesiąc/dwa temu, ale też się pochwalę
- płyta: Gigabyte GA-EX58-UD5 - bez wiatraczka
- CPU: Core i7 920
powiedz jak Ci sie na nim pracuje..., wlasnie w przyszlym miesiacu bede takie cosik skladal tyle ze wlasnie z zasilka 800W i karta Radeon HD 4870 X2. Planuje tez zmontowac tam raida 0 na system. U mnie bedzie to mialo pracowac na win 7, wlasnie sobie go testuje.
Kup Scythe Mugen na CPU to się kolejnego wiatraczka pozbędziesz. Tylko może Ci do obudowy nie wejść.
Ja na Q9650 mocno podkręconym (z 3 na 4.02) z tym chłodzeniem ale z wiatraczkiem mam w idle 44 w stresie 60. Bez wiatraczka pewnie z 5-6 więcej by było więc luz.
A jak nie wejdzie do obudowy to po prostu jak największy radiator do chłodzenia pasywnego CPU (np coś z oferty Thermalright) plus dobra pasta termoprzewodząca i wtedy CPU nie wymaga wiatraka.
Mi tam wiatraki to wsjo rawno bo karty graficzne lubię potężne- obecnie GTX 280 z przymiarką do GTX 295 jak wyjdzie nowsza wersja ; dlaczego? Bo lubię gry z grafiką klasy Crysis w Ultra detalach a niedługo będę miał 26" monitor wymagający do takich gier potężnej grafiki.
No właśnie, szkoda, że w Crysis nie da się pograć na max detalach w rozdzielczości wyższej niż 1280x1024, a już na pewno nie w 1920x1200, żadna karta nie daje rady, nie mówiąc nawet o włączeniu AA i AF
Ja ciągle siedzę na 8800 GTS 640, którą kupiłem ok. 2 lata temu, zaraz potem gdy weszła na rynek i czekam, aż pojawi się coś, co uciągnie Crysisa 1920x1200 AAx8 AFx16 powyżej 50 FPS... chyba jeszcze trochę poczekam...
Faktycznie AA nie jest niezbędne, ale generalnie chodzi mi o pewien zapas mocy, który daje komfort gry, nawet w trudniejszych momentach.
Natomiast AF moim zdaniem ma kolosalny wpływ na jakość gry i nie raz potrafi więcej zmienić w wyglądzie gry, niż typowe opcje dotyczące np. cieni . W Crysis najbardziej widać to na piasku, na plaży, tam gdzie są ślady opon itp.
Scynthe Mugen II bralem to pod uwagę ale ludzie z branży twierdzą, że Scynthe bez wiatraka na procesorze podkreconym z 2.6 do 3.2 to trochę za odważnie. W Cooling.pl wyczytałem, że założenie Scynthe wymaga zdjęcia płyty głównej. To prawda? Do obudowy sie zmieści. Ja mam 34/43-5 nieźle.
Jeśli grasz i lubisz dobrą grafikę to musisz mieć takie monstra. Ja na szczęście nie.
Pozdrowienia, swnw.