Strona 35 z 114 PierwszyPierwszy ... 2533343536374585 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 341 do 350 z 1137

Wątek: Jaki komputer?

Bywalec Awatar Kaworu
    Miasto
    Stalinigród

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zeke Zobacz posta
    Nie jest identyczna. [ ... ]
    A mowisz o obrazie 3D czy moze jakosci odwzorowania pulpitu windows? Bo w temacie ostatnio chodzilo o sprzet do PS CS3 ;>

Apropos, jak wygląda to sprzętowe wspomaganie PS w wersji extended?

Zeke
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kaworu Zobacz posta
    A mowisz o obrazie 3D czy moze jakosci odwzorowania pulpitu windows? Bo w temacie ostatnio chodzilo o sprzet do PS CS3 ;>
    Skoncentruj się i przeczytaj jeszcze raz to co napisałem, i znajdziesz odpowiedź na swoje pytania.

Bywalec Awatar Kaworu
    Miasto
    Stalinigród

Domyślnie

Skoncentruj się i przeczytaj jeszcze raz to co napisałem, i znajdziesz odpowiedź na swoje pytania.
    A teraz wysil umysł i znajdz pytanie retoryczne i troche ironii w moim pytaniu. Jeśli zaś nawiązujesz do pytania o OGL, to ATI tu akurat zawsze kulało.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Patrzac chociazby na ostatnie dwa posty musze zadac wazne pytanie: zamykamy?
    (prosze glownie autorke watku o odpowiedz)
    Uzasadnienie: zbedny dryf na totalny offtop polaczony z wojenkami systemowymi nvidia vs ati, PC vs Mac, Intel vs AMD itp.

Początki nałogu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Uzasadnienie: zbedny dryf na totalny offtop polaczony z wojenkami systemowymi nvidia vs ati, PC vs Mac, Intel vs AMD itp.
    nie wiem, czy da się więcej konkretów wycisnąć, wygląda na to, że chyba nie...
    ale z drugiej strony to, że ja uzyskałam już odpowiedzi na swoje pytania, nie musi oznaczać, że inni nie będą chcieli dowiedzieć się czegoś więcej w tym temacie
    - tak więc odpowiem po prezydencku: i tak, i nie :wink:
    ponieważ zarówno zamknięcie, jak i zostawienie wątku otwartego będzie miało swoje uzasadnienie

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

To poczekam az antagonisci zdecydowanie rzuca sobie do gardel

Zeke
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    To fakt, dałem się sprowokować trollowi - proszę moderatorów o usunięcie tamtego postu.
    I to nie wojenka systemowa. Ktoś zapytał o poradę, to bazując na swoich doświadczeniach poradziłem - całkowicie subiektywnie.

Bywalec Awatar Kaworu
    Miasto
    Stalinigród

Domyślnie

To fakt, dałem się sprowokować trollowi - proszę moderatorów o usunięcie tamtego postu.
    Nie prościej pomyśleć zanim się coś napisze? - zapytał po czym skoczył do gardła Zeke i wyszarpał mu wątrobę.

PS.: z przyczyn opoźnienia testu CPU na PCL wynika, ze za kilka dni ma jakas tajemnicza rewolucja nastąpić w cenach procesorów (zdaje się w C2D), o ile mnie pamiec nie myli to za 7-8 dni. Jednak w zwiazku z NDA nie podali szczegolow. So, z decydowaniem sie co kupić moze warto poczekac pare dni.
    Ostatnio edytowane przez Kaworu ; 26-05-2007 o 22:03 Powód: literowki

Domyślnie

To jeszcze takie pytanko mam:

Co jest najbardziej istotne dla szybkości pracy z PS2 lub PS3 ?

Z tego co wyczytałem to ilość RAM i szybki twardy dysk. Ale czy np. szybkość taktowania pamięci, albo szybkość taktowania zegara procesora wpływa wyraźnie na komfort pracy w PS2 lub PS3 ?

Zaplanowałem zakup takiego zestawu ( niskobudżetowego)

1. Procesor Core2Duo 4300 - wyczytałem że może on spokojnie chodzić na wyższych częstotoliwościach ( dlatego taki wybór), ale np.. czy to że ten model ma 2 MB cache a nie 4 MB w porównaniu z e6300 osłabia go jakoś wydajności w obróbce grafiki 2D ?

2. Płyta - ASUS P5N-E SLI - z uwagi na cenę oraz opinie w internecie.

3. RAM - 2x1GB - I tu mam zgryz, doradzano mi zakup tanich kości Kingston 667Mhz, które podobno bez problemu chodzą na 800Mhz. ( ok 260 PLN) Ale pytanie brzmi czy to dla samego komfortu pracy ma jakieś znacznie czy pamięć 667Mhz czy 800 Mhz ? Może jakieś inne propozycje w cenie 200-300 PLN ?

4. Karta graficzna - tu też nie mam do końca pomysłu. Co prawda nie gram namiętnie w gry, ale czasami chętnie bym sobie np. pojeździł na jakimś symulatorze auta. Może macie jakieś propozycje niskobudżetowe? tak od 250PLN w zwyż, maksymalnie do 550 PLN ( pytanie tylko czy warto kupić droższą kartę)

Niestety w temacie jestem laikiem a zgłebianie tego zajęło mi już i tak stanowczo zbyt dużo czasu. Więc może ktoś obyty w sprzęcie komputerowym mógł by mi coś jeszcze doradzić bądź poprzeć mój wybór i mnie w nim utwierdzić.

Bywalec Awatar Kaworu
    Miasto
    Stalinigród

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Silwe Zobacz posta
    Co jest najbardziej istotne dla szybkości pracy z PS2 lub PS3 ?
    Wydajność procesora, ilość RAM (a przy braku jej wystarczającej ilosci*) szybki dysk. (i chyba PS CS2/PS CS3 ;>)

Ale czy np. szybkość taktowania pamięci, albo szybkość taktowania zegara procesora wpływa wyraźnie na komfort pracy w PS2 lub PS3 ?
    Taktowanie pamieci wplywu mieć nie będzie*, i nie tyle taktowanie procesora ma wplyw co jego typ. Sęp 3000+ jest wolniejszy (na ogol) od A64 2800+.

3. RAM - 2x1GB - I tu mam zgryz, doradzano mi zakup tanich kości Kingston 667Mhz, które podobno bez problemu chodzą na 800Mhz. ( ok 260 PLN) Ale pytanie brzmi czy to dla samego komfortu pracy ma jakieś znacznie czy pamięć 667Mhz czy 800 Mhz ? Może jakieś inne propozycje w cenie 200-300 PLN ?
    Nie zauwazysz roznicy* w pracy CS3 miedzy 667 a 800. Jeśli nie masz zamiaru podkręcać pamięci - bierz najtańsze.

4. Karta graficzna - tu też nie mam do końca pomysłu. Co prawda nie gram namiętnie w gry, ale czasami chętnie bym sobie np. pojeździł na jakimś symulatorze auta.
    Ostatnio jakos sucho z symulatorami, raczej coś w stylu arcade 7600GS/GT ?

pytanie tylko czy warto kupić droższą kartę
    jeśli Ci serio zalezy na graniu to warto, jak Ci na tym nie zalezy - nie warto.

* - nie do konca prawda, nie dokladnie napisane, ale mozna zalozyc ze tak jest.

Strona 35 z 114 PierwszyPierwszy ... 2533343536374585 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów