Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1137

Wątek: Jaki komputer?

Widok wątkowy

Zeke
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez energia_ki Zobacz posta
    a co do polecanego mi maka - pogadalam dzis w salonie appla, gdzie odradzano mi iMaca do jakiejs poważniejszej obrobki zdjec, za to bardzo mnie namawiano na MacPro [jasne, kazdy ma 10 tys w kieszeni na drobne wydatki] -
    oczywiscie zlożylam to na karb tego, ze chca wepchnac klientowi droszy sprzet, ale - co ciekawe - podobną rzecz powiedzial mi czlowiek w Cortlandzie [sprzedają i Apple, i czesci do PC]: że iMac nie będzie tak wydajny, że będzie działał wyraźnie wolniej w porównaniu z MacPro, więc jeśli chodzi mi o jak najwieksza wydajnosc PSa, to jesli mnie nie stac na MacPro, to lepiej bedzie zlozyc PC na intel core2duo i dobrych dyskach
    Powiem tak: będę bardzo zaskoczony, jeśli jakikolwiek sprzęt będzie wydajniejszy dla Photoshopa od zestawu C2D + RAID 0+1 - przy dużych plikach to właśnie kontroler pamięci i czas odczytu/zapisu na dyskach będzie decydował. Oprócz tego, zastanowiłbym się czy nie instalować WinXP 64. I bardzo proszę nie robić z siebie blondynki, ktoś kto jest w stanie zarejestrować się na forum internetowym, przeczytać krótki manual - poradzi sobie z ustawieniem RAIDa.
    Ale system wygodniejszy i bardziej szpanerski to MacOS X .

Dodane:
    Cytat Zamieszczone przez tmaciak Zobacz posta
    "Dobre dyski" o których mowa powyżej, to zestaw z Raptorem lub czymś podobnym, a z ostatnich Twoich postów wynikało, że jednak oszczędności są konieczne...
    E nie, niekoniecznie. Raptory montujemy wtedy, jak system ma być najszybszy i koniec. Ale mają swoje wady: są drogie i głośne (w serwerach przecież nikomu to nie przeszkadza). W RAID można postawić dwie Barracudy SATA II - to są dobre dyski.
    Ostatnio edytowane przez Zeke ; 22-05-2007 o 10:19 Powód: Komentarz na temat pojawił się po napisaniu pierwszego posta

Uprawnienia umieszczania postów