Cytat Zamieszczone przez Wile Zobacz posta
Tak, i dokladnie to samo bym zrobil, wiec chyba mnie troche zle zrozumialas.
to faktycznie mozliwe, bo 4-tą dobę siedzę po kilkanascie godzin przy kompie,
robiąc 'na wczoraj' potężne tłumaczenie, więc mogę mieć nieco przemęczony umysł [trochę przymula, czasami sie zawiesza ;-) ]

Odnosilem sie raczej do tego jakie odpowiedzi dostajesz:
- jaki komputer (nie skladak)?
- najlepiej skladak, jeszcze jak podkrecisz pamieci to bedzie super
to prawda, że spytałam o gotowy sprzęt - czyli stację graficzną - a posypały się odpowiedzi niezgodne z pytaniem postawionym w tytule, ale argumenty kolegów za indywidualnym konfigurowaniem komputera wydały mi się [i nadal mi sie wydają] naprawdę sensowne
ale zgadzam się, że propozycje podkręcania były - w tym konkretnym przypadku - trochę za daleko idące...
już widzę te efekty, gdyby taki laik jak ja wziął się za podkręcanie procesora

Jesli tak wolisz - w porzadku. Ja bym wolal polegac na producencie pralki, tym jak on ja zbuduje i kupic ja gotowa z gwarancja, niz budowac ja samemu od zera sugerujac sie wypowiedziami na forum.
producenta pralki też przecież nie wykluczyłam - sprawdzę sobie wszystkie 3 opcje [skladak/stacja graficzna/mac], porównam i zdecyduję - po prostu potrzebne mi najpierw parę dni na zebranie danych [żebym wiedziała, co robię]
- zgadzam się, że wypowiedzi na forum to nie wyrocznia , ale to przeciez nie znaczy, że nie warto ich czytać

Jakiego bys nie kupila, zycze, by Twoj komputer byl zgodny z oczekiwaniami i niezawodny :smile:
dzieki :-)